29 Aralık 2011 Perşembe

Pastel 79 Oje



Yine bir bilgisayar klavyeli oje fotoğrafıyla karşınızdayım. Çok klasik bir renk bence, bordomsu ama aslında pembeler de içeriyor. Dayanıklılık zayıf uçlardan hemen aşınma yaptı, Orly Fowl Play 5 gün aşınmadan durunca tabii beklenti artıyor :).
Centrino İşlemci çıkartmasındaki rengin de aynısı olduğunu fark edip bir de öyle çekeyim dedim, komik di mi? :)

28 Aralık 2011 Çarşamba

Clarins Rouge Prodige Tea Rose Ruj - 107



Clarins benim çok yakından tanımadığım bir marka. Bu ruj elimdeki tek ürünü. Yabancı bir blogda görüp rengini çok beğendiğim için almıştım. Ambalajları gerçekten çok lüks duruyor. Lavaboda makyaj çantanızdan çıkardığınızda kesinlikle dikkat çekecektir.



Oldukça kremsi ve nemlendiricili bir yapısı var. Üstelik hem pigmentli hem de kalıcılığı yüksek. Açıkcası ben beklediğimden daha memnun kaldım.



Ben rengini Chanel Rouge Coco Madmoiselle'e benzettim. H.sonu annem gelince bir karşılaştırma yapmayı düşünüyorum. Herkese uyacak pembelikte ne çok bağırıyor ne de çok soluk duruyor. Kesinlikle tavsiye ederim!

26 Aralık 2011 Pazartesi

Butter London Türkiye'de!



Yabancı bloglarda görüp de alamadığımız bir diğer oje markası olan Butter london ile Kanyon Douglas mağazasında karşılaştım ve hemen twitter'dan duyurdum. All Hail McQueen, No more Waity Katey gibi meşhur ve kısa zamanda tükenen renkleri bile mevcuttu. Yanlış görmediysem fiyatı 39,5 tl, ilk anda pahalı geldi ancak memleketinde 10,75£'e satılan bu ürünün pound kurunun 2,95 tl olması sebebiyle bu fiyata satılması çok da saçma değil. Darısı Zoya'nın başına mı desem ne desem bilemedim :)

21 Aralık 2011 Çarşamba

MUD Make-up Designory



Bol fotoğraflı bir yazı sizi bekliyor hazır olunuz! Cumartesi günü MUD Türkiye'nin tanıtım toplantısındaydım. Bu marka Türkiye'ye ilk kez geliyor ve farklı yaklaşımı ile adından söz ettirecek bence. Çünkü başka bazı markalardaki gibi satış odaklı değil eğitim yaklaşımıyla geliyorlar.

Konseptleri bildiğimiz markalardan farklı, mağazalarının ön tarafı satış kısmı olacak ancak arka tarafta makyaj dersleri alabileceğiniz sınıflar yer alacakmış. Ayrıca ürün satın alan müşterilerinin aldıkları ürünü nasıl kullanacakları detaylı bir biçimde anlatılacakmış. Birçoğumuz bilgisiz satış temsilcileri yüzünden çok zaman hangi ürünü nasıl kullanacağımızı bilemiyoruz. Belki işe yarayacak bir ürünü kullanamadan kenara koyuyoruz. Böyle bir sıkıntı ile karşılaşmayacağımızı bilmek çok hoş bence.



Markanın fırçalarının da olması iyi makyaj fırçası arayışlarımızda bize kolaylık sağlayacak diye düşünüyorum.



MUD ürünleri özellikle profesyoneller tarafından kullanılıyor, Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter filmlerinde de MUD ürünleri kullanılmış.



Allıkları ve farları refill olarak alabiliyorsunuz. Doğal olarak refill paletleri de var, böylece istediğiniz renkleri yanınızda kolayca taşıyabiliyorsunuz.



Manken ve oyuncu Duygu Akdeniz de MUD ürünlerini bir süredir kullandığını ve çok memnun olduğunu bizimle paylaştı. Diğer ürünler gibi cildini yormadığını söyledi.



Bu hanımefendiye ise istek üzerine kış-yılbaşı temalı bir makyaj yapıldı. Önce sol gözüne mavi ve siyah ile smokey eye makyajı uygulandı, geçişler ve blending çok başarılıydı. Ancak sonra diğer gözüne bronz ışıltılı bir makyaj yapılıdı ve ben onu daha çok beğendim :))



Makyaj artistlerimiz rimeli uygularken de farklı bir yöntem tercih ettiler. Rimeli ellerindeki metal makyaj paletine bir miktar sürdükten sonra minik yelpaze fırça ile paletten alarak kirpiklere uyguladılar. Böylelikle kirpik diplerinde liner etkisi oluşuyor. Siz nasıl buldunuz bu uygulamayı?



Ürünlerin pigmentasyonu ve kalıcılığının iyi olduğunu söyleyebilirim. Hem mat hem de ışıltılı farlar mevcut. Işıltılılar biraz yanar döner gibi, bu da benim çok hoşuma gitti doğrusu. Özellikle yeşil farlarına bayıldım. Farların renklerinin de fotoğrafını çekmiştim ancak onlar nereye kaybolmuş bir türlü bulamadım :((



Aaah şu allıkların güzelliğine bakın! Siz de benim gibi heyecanlandınız mı bakalım?



Bu güzel organizasyon için MUD Türkiye ekibine ve Koray Caner'e çok teşekkürler!

18 Aralık 2011 Pazar

Pastel 74 Oje



Ördek başı yeşili mi desem, orman yeşili mi desem kadife yeşili mi desem bilemedim ama rengi çok beğendim. Güneş ışığındaki hali budur efenim, kapalı mekanlarda daha koyu duruyor. Mat halinin mikemmel olacağını düşünerek oje kutuma koşmuştum ancak Sevilla marka matlaştırıcımın 1 yıl içerisinde mefta olduğunu fark ettim. Siz matlaştırıp denerseniz yorumlara linkini paylaşın çok merak ediyorum çünkü :)

Bir de işaret parmağımı feci taşırmışım, kusur bulmayın olur mu? hihihi:)

17 Aralık 2011 Cumartesi

Pastel Limited Collection 308 Oje



İşte PAstel'in Chanel Mimosa taklidi ojesi! Her ne kadar içindeki mikro ışıltıları fotoğraflayamamış olsam da sarı renkten nefret eden beni kendisine ısındırdı :) Sınırlı koleksiyon olduğu için hala piyasada var mı bilmiyorum belki sağda solda bazı parfümerilerde kalmıştır.

16 Aralık 2011 Cuma

Rimmel 313 Cocktail Passion



Pembe ağırlıklı mercan diyebiliriz belki bu renge :)) Yapısı çok iyi değildi diye hatırlıyorum, tırnaktaki duruşu bile biraz çizgi çizgi gibi. Yalnız geçen günkü Watsons çıkarmamda bu ojeyi görüp aa ne güzelmiş bu ben de niye yok falan dedim. Allahtan almamışım :)) Çok kozmetik almanın en temel sinyallerinden birini de vermiş oldum; kendinde mevcut olan üründen bir daha almak!

15 Aralık 2011 Perşembe

Rimmel 430 Coralicious



Rimmel'den Instyle Coral'ı görmüştünüz. Bu oje onun daha koyu renkli kardeşi. Sadece mercan rengi olması bile yeterli güzel diyebilmem için. Bir deee Rimmel'in fırçalarına bayıldığımı söylemiş miydim?

14 Aralık 2011 Çarşamba

Oje Alışverişi



Yazın yine dayanamayıp bir alay oje almışım :)Bir de Flormar gloss var ama o pek hoşuma gitmedi açıkçası. İki kere falan sürdüm, vaktim olursa yazı hazırlarım.

Essie Smooth Sailing



Essie'nin 2011 yaz koleksiyonu Brazilianttan bir oje. Yine harddiskin derinlerinden gelerek karşınıza çıkıyor. Aslında bilgisayara şöyle bir baktım da, bu haftayı oje haftası yapmaya yetecek kadar çok fotoğraf var. Onlaın hepsini bir an önce paylaşmak için her gün bir yazı basacağım.

Bu oje de hatırladığım kadarıyla güzel sürülen içinde gri ışıltılar olan bir ojeydi. Sanki çok dikkatli bakınca fuşyamsı ışıltılar da var gibi hatırlıyorum ama emin olamadım. Yaz gelse keşke yine yaa...

13 Aralık 2011 Salı

Essie Hot Coco



Essie'nin geçen kış koleksiyonundan bir oje bu. Göstermek için çekmişim sonra da unutmuşum. Chanel Particuliere(çamur rengi) benzetmiş olabilirsiniz ama bu oje kesinlikle daha farklı. Ben o rengi kendime hiç yakıştıramazken bunu gerçekten çok sevdim. Böyle renkleri ancak kışın sürebiliyorum ama yazın hep mercan sürmek istiyorum :) Essie'nin Sitesinde hala mevcut oradan alabilirsiniz.

4 Aralık 2011 Pazar

Estee Lauder Pure Color gloss



Yine company store'dan iradeye hakim olunamayarak alınmış iki glossla karşınızdayım.



Her ikisi de koyu yapılı yapışkanımsı ve doğal olarak kalıcı glosslar, normal fiyatları 45-46 civarı yanılmıyorsam, ben 20 tlye almıştım sanırım aylar öncesinde. Estee glosslardaki klasik incir kokusuna sahip, almadan önce bir kokusuna bakın derim, herkes sevmeyebilir.



Son bir not pembe olanın rengi dudaktan gitse de içindeki ışıltı parçacıkları dudakta bir müddet daha ikamet etmeye devam ediyor bazen de dudak üstüne veya yanağa doğru göç edebiliyorlar :))

2 Aralık 2011 Cuma

OPI Flit a Bit Oje



Bu oje Opi'ın 2010 summer flutter koleksiyonu ile çıkmıştı, Marjo'cum kendi yedeğini blogda satışa çıkarınca ondan almıştım 4lü mini seti. Bu turuncu şişede daha açık renk görünüyor ama sürüldüğünde bir ton koyulaşıyor. Sürmeden önce tereddütlerim vardı ama sonra çooook sevdim. Capcanlı ve enerjik bir renk! Yalnız şişe küçük ve fırçası da küçük olduğu için sürerken sıkıntı yaşadım, çizgi çizgi oldu, bazı yerlere 2. kat değmedi bile oralarda renk daha açık oldu :( Ama yine de süperrrrr!

1 Aralık 2011 Perşembe

Mac Capitol Mağazası Açılışı



Cumartesi günü Capitol yollarına düştüm efenim, hem yeni mağazayı hem de yeni koleksiyonu görelim dedim. Tabii uzuuuun zamandır görmediğim blogger arkadaşlarla da görüşmek istememin de etkisi var. Mankenin tüm vücudu çok başarılı boyanmıştı ve gerçekçi duruyordu. Renginden ötürü aklıma hemen Avatar filmi geldi :))



Mankenin kıyafetini merak edenler olursa diye onu da fotoğrafladım. :)



Gözlerimi vurgulayacak bir makyaj istedim, Ezgi MUA Practise Makes Perfect kalemi ve Mineralize Shadow Winterized (Mavi-gri damarlı) kullanarak çok hoş bir göz makyajı uyguladı.



Hem bana uygulanan ürünleri hem de gloss ve fırça setlerini almayı çok çok istediysem de, "kızım daha yeni evlendin, hala taksit ödüyorsun biraz tutumlu ol!" diyerek kendimi tuttum.



Umarım bu iradeli tutumumu sürdürebilirim :D Tavsiyem gloss setlerine mutlaka bakmanız mercanımsı turuncumsu olan set beni benden aldı çünkü :DD

Siz bu koleksiyondan bir şey aldınız mı peki?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...