21 Mayıs 2010 Cuma

Boya Küpü'nden Süper Hediyeler

Siren süper bir sepet hazırlamış, hele o UD kalemlerde ve primer potion Sin'de gözüm kaldı. UDPP Sin'de paraben olmadığını biliyor muydunuz? Umarım bana çıkar da ben de deneyip burada yorumlarımı yazarım. :) Siz de katılmak isterseniz buraya tıklayın.

Öpüldünüz!

Tüm ojeler sana yakışır!


Merhaba,
Severek takip ettiğim bloglardan olan "Hangi oje yakışmaz ki bana"'nın sahibi Öykü çok cici ojeler hediye ediyor :) Ben de katılayım dedim. Siz de katılmak istiyorsanız buraya tıklayın.

This giveaway open to international readers. Click here to reach the post.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Mac Hello Kitty Koleksiyonu



İnternette birçok yerde bu koleksiyona dair fotoğraflar ve yorumlar bulabilirsiniz. Bu nedenle ben renkleri ayrı ayrı gösteren ek bir fotoğraf koymuyorum. Sağ taraftaki Lucky Tom soldaki ise Too Dolly. Ben uygulamaktan en zevk aldığım göz makyajımı Lucky Tom ile yapıyorum. Sarı renkli farı (Creme Royal) göz kapağımın iç tarafındaki yarısına sürerken turuncuya çalanı(paradisco) kalan yarısına sürüp biraz karıştırıyorum, üst kirpik diplerine de yine Mac'ten industry adlı kalemi çekiyorum. Çok yumuşak ve aydınlık bir görüntü oluşuyor. İş yerine de rahatlıkla kullanıyorum. Çok tembel işi değil mi? :DBu paletteki diğer renklerin kolay kolay karıştırılamadığını Türk blogger hatunlar belirtmişti o yüzden onlara pek dokunmadım, korktum :D Tabii ki yine bir company store alışverişi sonucu elime geçtiler.

11 Mayıs 2010 Salı

Mac Eyeshadow - Birds&Berries


Hazır aklıma gelmişken Company Store yazılarının arasına bu Mac'in Give Me Liberty of London koleksiyonundan aldığım farı da sıkıştırayım dedim.



Yeşile çalan çok hoş bir mavi! Elimde buna benzer bir renk olmadığı için koleksiyonu internette gördüğümden beri bu farı almak aklımdaydı. Bunun dışında bir ürün daha aldım, onun da yazısını yayımlarım yakında. İlk foto flaşlı, ikincisi ise flaşsız.



Gayet kolay sürülen yumuşacık bir far. Az sürerseniz doğal bir mavi elde ediyorsunuz, eğer koyu renk bir baz üzerine sürerseniz de çok hoş bir smokey yapabilirsiniz. Aşağıya bu farla yaptığım bir makyaj örneği koydum. çok başarılı bir çekim değil ama idare ediverin artık. Bu konuda iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. :) Kaşlarımı mazur görün lütfen, tatilden döndüğüm için henüz kaşımı aldırmaya vaktim olmadı. Burada önce elf'ten aldığım mineral far bazını sürdüm, ardından siyah göz kalemimi göz kapağıma dağıttım. Göz kapağımın ortasına birds&berries'i, dış taraflarına Hello Kitty Lucky Tom paletinin siyaha çalan rengini sürdüm. Göz pınarına ve kaşıma ise elime o anda geçen hafif şampanya rengindeki Bobbi Brown farı geçiverdim. Üst kirpik diplerine Mac'ten industry adlı kalemi azıcık gezdirdim. Gözümün altına ise yarısına kadar siyah kalem çekip üstüne azıcık birds&berries dokundurdum. Bol rimelle de tamamladım. Tamamen spontane bir makyaj oldu. Bu işte çok yeni olduğum için güzel mi değil mi bilemiyorum ama farın rengi çok harika :D

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Estee Lauder Artist's Lip Pencil



Bu dudak kalemi de company store'dan aldığım ürünler arasında. Açıkcası pek çok kişi dudak kalemi kullanmıyor. Ben de günlük makyajlarımda kullanmıyorum ama sahip olmaya çok hevesliydim. Bunun dışında bir de Nivea'dan kırmızı rujumla kullanmak amacıyla aldığım bir kalemim var, çok dayanıklı, onu da bir ara göstermeye çalışırım. Bu kalemi henüz dudağımda denemedim ama elimdeki denemelerde kalıcı olduğunu gördüm. Çok tatlı bir pembe olduğu için dayanamayıp aldım. Numarası 01 ve adı Pink Writer, diğer ucunda bir de dudak fırçası far. Çok yönlü ürünleri seviyorum :D

Mac Holiday 2009 - Sorceress


Merhaba,

Company store'a giderken bu serinin olduğunu duyup hemen Justmakeup'a göz atmıştım. Onun tavsiyesi üzerine Sorceress adlı paleti aldım. Bu aralar zaten mor takıntım olduğu için çok hoşuma gitti. Henüz kullanmaya bile kıyamadım. Bir gece dışarı çıkarsak kullanırım diye heyecanla bekliyorum. :)) Buradan ve buradan da renklere bakabilirsiniz.

Sondan bir önceki alışverişim



Sondan bir önceki company store çıkarmamın sonucunu bu fotoğrafta görebilirsiniz. Aralarına rouge volupte de karışmış ama onu zaten burada tanıtmıştım. Sırayla hepsine yer vermeye çalışacağım.

9 Mayıs 2010 Pazar

Bobbi Brown Allık - Flame Shimmer Blush




Bu allığı Elca Kozmetik'in company store denilen outletine yaptığım ilk ziyaretimde almıştım. İnanılmaz pigmentli, bu nedenle fırçayı bir kez dokundurmanız bile yetiyor. Hiç bu renk bir allığım olmadığı için almıştım. Justmakeup da burada tanıtmış bu ürünü o yüzden ben ekstra swatch yapmadım. Tıklayıp bakabilirsiniz. Sanırım bu az kullanımla torunlarıma bile yeter. :D

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Mineral Rujlar


Merhaba,

Bu yazımda elimdeki mineral rujları karşılaştırayım dedim. Hani rujlar deyince 10-20 tane var sanmayın, sadece 2 tanecik var. Biri e.l.f'in mineral serisinden aldığım pouty petal isimli ruj, diğeri ise Avon'un mineral serisinden aldığım apricot glow. Rujların ambalajlarının fotoğraflarını çekmedim ama ilgilenenler için ikisinin de şık siyah ambalajları olduğunu söyleyebilirim. İlk fotoda iki ruju da yoğun ve direkt güneş ışığı alırken görüyorsunuz, aşağıdaki fotoyu ise cam kenarındaki doğal ışıkta çektim. İkisinde de çok hafiff ışıltılar var, elf'inkindekiler altın renginde gibi ama dudakta pek belli olmuyor. Avon'un ruju daha kremsi ve sürümü kolay, dudaklarda kahvemsi ya da turuncumsu durmuyor doğal bir renk oluyor. İş için çok uygun. Nemlendirme özelliğ fena değil, kalıcılığı ise orta karar. İki ürün de kokusuz bu arada.



Elf'inki ise biraz daha zor sürülüyor ve rujun çapı biraz büyük :) benim dudaklarım ince olduğu için sürerken zorlanıyorum. Açıkcası pek nemlendirici değil dudaklarımı kurutuyor. Rengi çok doğal bir pembe oluyor. Makyajım olsun ama belli belirsiz dursun diyen kadınlara gayet uygun. Ancak 8-9 lira verip İngiltere'den getirtmeye bence çok gerek yok. :)

Yalnız bu iki rujun ortak bir problemi var. Sürüldükten bir müddet sonra sanki tuhaf yapışkan bir hal alıyorlar. Sözle pek tarif edilesi bir his değil ama böyle dudağımın üzerinde bir tabaka varmış gibi hissediyorum. Umarım anlatabilmişimdir. :D

Bu iki seriden de bir daha ruj almam çünkü hem yeni ürünler denemeyi seviyorum hem de şu tabakalaşma işi pek hoşuma gitmedi. Ama daha az yapay içerikli bir ürün kullanayım derseniz gayet uygunlar.

7 Mayıs 2010 Cuma

Avon Glazewear



Tekrar merhaba, bir avon yazısıyla daha karşınızdayım. Ben aslında lipglossları daha çok seviyorum ama çok fazla lipglossum yok. :) Tuhaf değil mi? Bunu yeni aldım sayılır. Açıkçası tam katalogtaki gibi çıktı rengi. Avon Glazewear Sparkle serisinden apple cinnamon adlı renk. Bence adı bu renge çok uygun olmuş, kırmızı elma rengi ile tarçının karışımı gibi. Ama kesşnlikle cart bir renk değil.

Dudakta daha koyu ve parlak duruyor. Kokusu çikolata gibi ama tadı yok. Kesinlikle yapışkan değil ama içindeki parıltılı parçacıkları dudaklarınızda hissediyorsunuz. Yalnız tek bir kusuru var. 1 saat içinde kaybolup gidiyor ve geriye simleri kalıyor. Sık sık tazelemeniz lazım. İlk foto gece ve flaşlı çekildi. İkincisi ise gün ışığında. REsimlere tıklarsanız büyüyeceklerdir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...