30 Haziran 2010 Çarşamba

Avon Göz Kalemi Arabian Glow

Merhaba!
Bu Arabian Glow göz kalemi de geçen ayki kampanyadan aldıklarım arasında. Çok tatlı bir turkuaz rengi var. Her ne kadar fotoğrafta açık renkli çıkmışsa da gözünüze çektiğiniz ince çizgi daha konsantre olduğu için, gözde daha koyu duruyor. Ama arkadaşlarım tarafından çok beğenildi :) Avon göz kalemlerine yıllar öncesine dayanan bir kinim olduğu için alırken tereddüt etmiştim açıkcası. Sanırım o kalem bozuktu bu nedenle gözümün içinde renkli çapaklar oluşuyordu. İki kez deneyip ve sonunda çöpe atmıştım. Bunda kesinlikle öyle bir sorun olmadı. Gayet yumuşak ve kolay sürülüyor. Göz içime denemedim sadece göz kapağıma sürdüm. Benim göz kapaklarım çok yağlı olmadığı için akma kokma dağılma derdi olmadı. Hiçbir yerinde waterproof olup olmadığına dair bir ibare bulunmadığı için bu konuda yorum yapamayacağım. Açıkcası tavsiye edeceğim bir ürün.

Okuduğunuz için teşekkürler.

29 Haziran 2010 Salı

Avon rujları v.2.0


Merhaba!
Bu ikinci Avon ruj yazım olacak. Önceki için buraya tıklayabilirsiniz. Şu aralar "Hayatımın pembesi işte bu!" diyebileceğim pembelikte bir ruj arayışı içindeyim. Keşke bu arayış aşağıdaki ruj ile sona ermiş olsaydı. :) Ama merak etmeyin sanırım bu arayış yarın sona erecek ve ben uzun zamandır almayı istediğim ruja kavuşacağım. Daha önce bir ruja bu kadar para vereceksin deseler hayatta inanmazdım. Zavallı annem burayı okuyor olsaydı üzülürdü herhalde, "Ben biraz daha ucuz olsun diye daha kötü otobüs firmalarını tercih ediyorum ama sen 45 liraya ruj alabiliyorsun." derdi sanırım. Makyaj bloglarına en çok gelen eleştirilerden biri de sanırım; "Bu kadar parayı nereden buluyorsun?" oluyor. Valla ben annemlerden para almamaya çalışıyorum ve staj paramla geçiniyorum. (ev kirası hariç) Aldığım makyaj malzemelerini de hep taksitle alıyorum bakarsın iş bulurum diye :D

Bir rujdan nerelere geldim bak! Neyse ürünlere gelelim: Bu fotoğrfları gün batımında direkt gün ışığı alırken çektim. Pembe olan ruj Ultra Color Rich 24k Gold denen seriden, Golden Rose diğeri ise Ultra Color Rich Mega Impact denen birkaç ay önce çıkan seriden. Hani şu ilginç şekli olanlar! Renk ise Divine Wine.



Pembe olanın içinde simimsi ufak ışıltılar var, ilk sürüldüğünde ıslak etkisi veriyor ancak rujun rengi dudağınızdan gitmeye başlayınca geriye o tuhaf ışıltılar kalıyor. Bu tip bir şeyden rahatsız olanlarınız olabileceğini bildiğim için belirtmek istedim. Tadı ve kokusu tıpkı pro-to-go'larda olduğu gibi vişnemsi, yani bana öyle geliyor. Kendime çok yakıştıramadım açıkcası, biraz çiğ bir pembe gibi geldi. Nemlendiriciliği idare eder ama çok uzun süre dayanıklı değil.

Koyu renk olan ise adı gibi tam bir şarap(wine) rengi. Ben aşırı koyu, bordoya kaçan bir renk beklerken bu yumuşak ve kırmızımsı çıktı. İçinde çok hafif ışıltılar var ama kesinlikle öbür ruj gibi geride ışıltı kalıntısı bırakmıyor. Nemlendirici ve kolay sürülüyor. Ama renk yüzünden dudak kalemi ile kullanmakta fayda var. Ben canım çok sürmek istediğinde dudağıma ruju azıcık pıt pıtlayıp parmağımla dağıtıyorum o zaman rengi hafifliyor ve dağılma sorunu olmuyor. Öbür türlü her kırmızı-bordo renkte olduğu dudak çizgilerinize dolmaya eğilimli!



Burada da ikisini tüplerinde yan yana görebilirsiniz. Bilmeyenler için; fotoğraflara tıklarsanız büyüyorlar.

Okuduğunuz için teşekkürler.

19 Haziran 2010 Cumartesi

Prenses Makyajı



Yazının adını böyle koydum diye şaaşalı bir makyaj çıkmasını bekliyor insan değil mi? ama çok sade ve pratik bir makyaj bu. Sadece Hello Kitty paletini kullandım. Göz kapağımın burnuma yakın olan yarısına Creme royal, kalan kısmına ise paradiscoyu sürüp azıcık birbirine karıştırıyorum. Kaş altına ve göz pınarına tekrar creme royal sürüp, yarım kalem çekiyorum. Unutmadan ekleyeyim, bu makyaja baz olarak paint pot painterly kullanıyorum. Sonra da rimelle tamamlıyorum. Acelem yoksa alt kirpik diplerine üsttekilerle denk gelecek şekilde aynı farları azıcık geçiyorum. Şeftali rengi bir allık ve pembe bir rujla tamamlayabilirsiniz.

Burada da sol gözümü görüyorsunuz :)) Kesinlikle göze batmayan bir makyaj. Adına neden prenses makyajı dediğime gelince; bir arkadaşım bu makyajı yaptığım bir gün prenses gibi olmuşsun çok yakışmış demişti :D Ben de bu ismi taktım işte.

Mac Pollinator vs Paradisco

Sınavlarımı atlattım, bitirme projemi teslim ettim ve sonunda okulumu bitirdim :D Bundan sonra burayı mümkün olduğunca güncel tutmaya çalışacağım. Okulumun bitmesi beni rahatlattı ama şimdi de iş bulma sıkıntısı başladı. Lütfen benim için dua edin, istediğim gibi bir iş bulayım.

Kısacık bir özel hayattan sonra ilk far karşılaştırmamızı yapalım. Pollinator Naked honey koleksiyonunda yer alıyor. Ben Elca'dan 10 liraya satın aldım. Mekanda elime ilk aldığımda aaa bu resmen paradisco demiştim ama yine de aldım gördüğünüz gibi. Paradisco yanılmıyorsam her zaman satın alınabilen bir renk. Benim elime Hello Kitty paletiyle geçti. aşağıda ikisinin kutularındaki duruşunu görüyorsunuz. Her iki far da frost yapısında.



Kutudayken pek farklı değiller ancak sürüldüğünde farklılıkları ortaya çıkıyor. Bu foto cam kenarında endirekt ışık altında çekildi. Üstteki turuncuya daha yakın olan pollinator.



Bir de flaşla çekilmiş fotoğraf koyayım dedim. Bence ikisinden bir elinizde varsa diğerine 30-40 lira bayılıp almanın manası yok, çok az kişi aradaki farkı anlayacaktır. Ama eğer ucuz bulursanız benim gibi o zaman alınabilir. Sevgiler!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...