29 Haziran 2010 Salı

Avon rujları v.2.0


Merhaba!
Bu ikinci Avon ruj yazım olacak. Önceki için buraya tıklayabilirsiniz. Şu aralar "Hayatımın pembesi işte bu!" diyebileceğim pembelikte bir ruj arayışı içindeyim. Keşke bu arayış aşağıdaki ruj ile sona ermiş olsaydı. :) Ama merak etmeyin sanırım bu arayış yarın sona erecek ve ben uzun zamandır almayı istediğim ruja kavuşacağım. Daha önce bir ruja bu kadar para vereceksin deseler hayatta inanmazdım. Zavallı annem burayı okuyor olsaydı üzülürdü herhalde, "Ben biraz daha ucuz olsun diye daha kötü otobüs firmalarını tercih ediyorum ama sen 45 liraya ruj alabiliyorsun." derdi sanırım. Makyaj bloglarına en çok gelen eleştirilerden biri de sanırım; "Bu kadar parayı nereden buluyorsun?" oluyor. Valla ben annemlerden para almamaya çalışıyorum ve staj paramla geçiniyorum. (ev kirası hariç) Aldığım makyaj malzemelerini de hep taksitle alıyorum bakarsın iş bulurum diye :D

Bir rujdan nerelere geldim bak! Neyse ürünlere gelelim: Bu fotoğrfları gün batımında direkt gün ışığı alırken çektim. Pembe olan ruj Ultra Color Rich 24k Gold denen seriden, Golden Rose diğeri ise Ultra Color Rich Mega Impact denen birkaç ay önce çıkan seriden. Hani şu ilginç şekli olanlar! Renk ise Divine Wine.



Pembe olanın içinde simimsi ufak ışıltılar var, ilk sürüldüğünde ıslak etkisi veriyor ancak rujun rengi dudağınızdan gitmeye başlayınca geriye o tuhaf ışıltılar kalıyor. Bu tip bir şeyden rahatsız olanlarınız olabileceğini bildiğim için belirtmek istedim. Tadı ve kokusu tıpkı pro-to-go'larda olduğu gibi vişnemsi, yani bana öyle geliyor. Kendime çok yakıştıramadım açıkcası, biraz çiğ bir pembe gibi geldi. Nemlendiriciliği idare eder ama çok uzun süre dayanıklı değil.

Koyu renk olan ise adı gibi tam bir şarap(wine) rengi. Ben aşırı koyu, bordoya kaçan bir renk beklerken bu yumuşak ve kırmızımsı çıktı. İçinde çok hafif ışıltılar var ama kesinlikle öbür ruj gibi geride ışıltı kalıntısı bırakmıyor. Nemlendirici ve kolay sürülüyor. Ama renk yüzünden dudak kalemi ile kullanmakta fayda var. Ben canım çok sürmek istediğinde dudağıma ruju azıcık pıt pıtlayıp parmağımla dağıtıyorum o zaman rengi hafifliyor ve dağılma sorunu olmuyor. Öbür türlü her kırmızı-bordo renkte olduğu dudak çizgilerinize dolmaya eğilimli!



Burada da ikisini tüplerinde yan yana görebilirsiniz. Bilmeyenler için; fotoğraflara tıklarsanız büyüyorlar.

Okuduğunuz için teşekkürler.

2 yorum:

  1. Ben Avon' da hangi seriden olduğunu bilmediğim garden rose rengini kullanıyorum ve bence hayatımın pembesi olmaya aday :)

    YanıtlaSil
  2. Hmm öyleyse ben onu bir araştırayım :D

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...