30 Kasım 2010 Salı

Mac Burmese Beauty



Mac'in Fabulous Felines koleksiyonundan bir tek bu ürünü aldım. Elime ulaşır ulaşmaz hemen favorim oldu. Kullanıma girdiği belli oluyor zaten. Renkler sırasıyla Prized; kaşımın altına falan sıklıkla kullanıyorum çok parıltı vermiyor ama güzel aydınlatıyor. Burmese Beauty; Mac Club'a benzetiyolar bunu, yanardöner gibi biraz, grili kahveli çok hafif yeşil de var sanki. Skintone 2 sürümü kolay bir altın rengi, Showstopper; bu far mat olmasına rağmen aklımı başımdan aldı mat farlara karşı hafiften bir ilgim başladı gibi oldu sayesinde. Fotoğrafta siyah gibi duruyor ama çok koyu bir kahve.



Türkiye fiyatı 99 lira, 2 koleksiyon önce piyasaya çıktı belki hala bulabilirsiniz. Bir ihtimal de Elca'ya düşer ama sırf azıcık bir ihtimal için de beklenmez diyorum.


Mac Blush Ombre


Merhaba,

Yine Elca ganimetleriyle karşınızdayım. Bayramdan önce uğrama fırsatım oldu vu bu iki allığı aldım. Spring Color Forecast koleksiyonunda yer alıyorlardı. Hatta bu serinin 3.sü olan Ripe Peach, şeftali rengi, olay yaratmış kapışılmıştı. Ona duyulan ilgiden bu garipcikler nasip alamamış ve Elca'ya düşmüşler. Bu ürünler normal Mac allıklardan 3 g fazlalar, normalleri 6 g.

Benim yabancıların cool toned pink dedikleri soğuk pembe rengine bir antipatim var. Ne rujda ne allıkta tercih edeceğim bir renk... Hatta Barbie ve balon sakızı pembelerini de sevmem. Fakat Azalea Blossom ben de çok doğal durdu ve beklentilerimin üzerine çıktı.


Yukarıdaki Azalea Blossom




Vintage Grape rengi biraz mora çaldığı için kullanması dikkat istiyor elimde rengi belli olsun diye bol bulamaç sürdüm gördüğünüz gibi elimi morartmışım gibi gözüküyor. Henüz korkumdan yüzümde denemedim :D



Her iki allığın da içinde ışıltılar var ama çok belli olmuyor. Ama elimdeki swatchlarda ışıltıyı fark edebilirsiniz. Ben Elca'dan tanesini 20 liraya aldım, sezonda 63tl'ye satılıyordu.

29 Kasım 2010 Pazartesi

Mac Paint Pot Painterly



Çeşitli far bazları kullanıyorum birçoğu krem farlardan olşuyor bazıları da primer diye geçiyor. Mac Paint Pot Painterly benim geçen kış aldığım, bir müddet kullanıp sonra kenara koyduğum bir ürün oldu. Benim göz kapaklarım çok yağlı olmadığı için ben gayet memnunum kendisinden. Ama fırçayla sürmek çok pratik gelmiyordu o nedenle bir köşede unutuldu. Geçen açtım baktım hafiften kenarlardan ayrılarak kuruma eğilimi göstermeye başlamış hemen günlük makyaj rutinime ekledim :) Zaten parmaklama izlerim belli oluyor. :) Benim göz kapaklarımdaki damarlarım belli oluyor normalde ama bununla güzelce kapanıyorlar. Ürünün gerçekten doğal bir rengi var. Türkiye'deki fiyatı 42 lira ve her gün kullansanız bile en az 1 sene dayanır.

NOTD Pastel 75 Nam-ı Diğer Çamur Rengi



Herkes bu rengi çok beğeniyor ama benim bir türlü içim ısınmadı. ama Watsons'dayken dur bari benim koleksiyonumda da bulunsun diye attım sepete. İki katta rengini veriyor ve normal Pastel kalitesinde. Değiişiklik olsun diye sürdüm işte! Bir de bu oje ilk çıktığında kızlarla bu renge ölü eli rengi diyorduk :P

Bakalım sevgilim bu koyu renk ojeme ne tepki verecek? Kendisi tuhaftır biraz, kırmızı oje çok cart renkli diye kızar ama mercan rengi ojeye hiçbir şey demez! O da cart, bu da cart renk işte! :D

28 Kasım 2010 Pazar

NOTD Flormar Supershine 21



Bu ojeyi Deniz'in blogunda görüp de aldım. Ama ben onun fotoğrafladığı kadar güzel fotoğraflayamadım. :(( Bence siz bir de buradan bakın.
Elimdeki iki kat, tembellikten 3.yü sürmedim :) Ama 3. kat lazım çünkü çizgi çizgi oluyor.

27 Kasım 2010 Cumartesi

NOTD Pastel 34



Merhaba!

Şahane(!) tırnaklarımla yine bir oje gösterimi ile karşınızdayım. Şişede durduğu gibi durmuyor bu Pastel 34. Şu tırnağımda bile 4 kat var ama hala tırnak çizgim gözüküyor. Oysa ne kadar da tatlı ışıltıları var! Bunu bir de başka ojelerin üzerine deneyeceğim.

Çilek'ten Mac alışverişim



Merhaba!

Geçen Cumartesi sabahı strawberry.net'e bir uğrayayım dedim. Bir baktım Fabulous Felines ve Pret-a-papier koleksiyonunun ve ayrıca Viva Glam Gaga ve Cyndi lipglassları gelmiş. Uzun zamandır istek listemde bulunan Nymphette de stokta olunca 3 tane lipglass'ı sepete attım gitti :) Türkiye'de lipglassların fiyatı yanılmıyorsam 32TL, ben çilekten aldığımda 27,5 tl idi.

Soldan Sağa : Fold and Tuck (Pret-a-papier), Nymphette (yazması ne zor!) ve Cyndi!

Cyndi'yi Hnd Mac fondöten workshop'ında konuştuğumuzda çok övmüş hatta o hafta elinden düşürmediğini söylemişti, ben de tavsiyesine güvenerek aldım. Diğeri ise bu aralar yaşadığım mercan rengi ruj saplantımın bir sonucu. Bunların yapısının nasıl olduğunu da eklemeden geçemeyeceğim çünkü bazı kişiler yapışkan gloss kullanamıyor ve bu ürünler yapışkan ne yazık ki!

Biliyorum fotoğraftaki ışık yeterince iyi değil bu nedenle renkler biraz farklı çıkıyor. Elimdeki imkanlarla biraz düzeltme yaptım ancak bu kadar oldu. Mesela Cyndi daha kırmızımsı aslında. Fakat merak etmeyin bu durumu düzeltmek için de bazı planlarım var.



Çilek'ten alışveriş ederken en çok kafamıza takılan soru "Gerçek mi acaba?" öyle değil mi? Bu nedenle ben de elimdeki orijinal Mac lipglasslar ile çilekten gelenleri karşılaştırayım dedim. Önce yukarıdaki gibi yan yana koydum. En sağdaki Strange Potion ve İngiltere'den aldığım bir ürün. Onun siyah kısmındaki Mac yazısını diğerlerinde göremeyince panik yaptım sonra Byheh bloguna uğrayıp baktığımda normal lipglasslarda zaten öyle bir yazı olmadığını gördüm. Kutuların da benzediğini hatta Cyndi'nin imzasının olduğunu görebilirsiniz. Üstteki Cyndi alttaki Strange Potion





Üretim tarihi karşılaştırması için de Siren'in yazısını kullandım. Ama onları fotoğraflamayı unutmuşum. Liste vereyim.

cyndi: B60- Haziran 2010
Strange Potion: A60 - Haziran 2010
Nymphette: AC9 - Mart 2009
Fold and Tuck: AC9 - Mart 2009

Buradaki sıkıntı Fold and Tuck'ın üretim tarihi ile lansman tarihi arasında bir yıl olması. Bilmiyorum elinde aynı glosstan olan varsa belki o şekilde teyidleşebiliriz.

Kafama takılan diğer bir nokta ise aşağıda isimlendirmelerin bazı ürünlerde etiketle bazılarında kutunun üzerine yapılmış olması fakat yine Byheh'teki posta baktığımda onunkinin de aynı olduğunu gördüm ve içim rahatladı.


Durum budur hanımlar! Bana gayet orijinal geldiler ama ben yine de sorumluluk sizde diyorum ve öpüyorum!

Bu rujların Temptalia'nın sitesindeki fotoğraflarını görmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.
Nymphette
Fold and Tuck
Cyndi

26 Kasım 2010 Cuma

ingilteredenal.com

Merhaba,

Biliyorum çoğunuz yabancı bloglarda yabancı markalardan birçok şey beğeniyor ancak Türkiye'de satılmadığı için ulaşamıyorsunuz yahut fiyatı çok yüksek olduğu için almaya eliniz gitmiyor, Lancome, Estee veya Chanel gibi. Bu bahsedeceğim site sayesinde istediğiniz ürünü İngiltere'deki bir online satıcıdan alıp Türkiye'deki adresinize göndertebiliyorsunuz.

Ben ingilteredenal.com'u iki kez kullandım. İlk seferinde aşağıda gördüğünüz 3 ürünü aldım.



Gelin biraz matematiğimizi kullanalım.

Türkiye Fiyatları:
Mac 4'lü far seti (Fabulous Felines Koleksiyonu) 99 TL
Chanel Far: 67,45 TL
Chanel Allık: 94,05 TL
Toplam: 260,5 TL

ingilteredenal.com ile alınca:
Mac quad: 67,85
Chanel far: 40,3 (%10 indirimli)
Chanel allık: 60 (%10 indirimli)
KArgo ücreti: 34 TL
Toplam: 202,15 TL

Fark 58 lira! Eğer daha fazla ürün almış olsaydım bu fark daha da artacaktı. Bu siparişlerimi verirken İngiltere içi free shipping ve indirim olmasına özen gösteriyorum. Bu siteyi tercih etmemin bir diğer nedeni ise üyelik ücreti talep etmemesi. Sadece kargo bedelini ödüyorsunuz. Aşağıda da diğer siparişimle aldıklarımı görebilirsiniz. Bunlara ek olarak 2 adet de parfüm almıştım. Hepsi rahatça elime ulaştı. Alışveriş yapmakta tereddüt edenler varsa diye kendi deneyimlerimi aktarayım dedim. Bu arada ürünlere sırayla yorumlarımı yazacağım ama öncelik vermemi istedikleriniz varsa onlarla başlayabilirim.



Sevgiler!

25 Kasım 2010 Perşembe

Mac Fondöten Workshop'ı

Merhaba!

İşim yüzünden her aktiviteyi geç duyurduğumu biliyorum. Ama artık işimi değiştirdiğim için bloga daha fazla zaman ayıracağıma inanıyorum. Kasım ayının başında Mac'in fondöten workshopuna katılma fırsatım oldu.(Teşekkürler Marjo!) O dönemde fotoğraf makinemle sıkıntılarım olduğu için etkinlikte fotoğraf çekme imkanım olmadı. Ve yine ne yazık ki o dönem cildim akıllara zarar bir seviyede kötüleşti, ki fondöten uygulaması bile yaptıramadım. Eee diyeceksiniz niye gittin o zaman? Etkinliğe kadar cildimin toparlayacağını umuyordum ancak beklediğim gibi olmadı. O durumda iken bir de fondöten sürerek daha fazla üstüne gitmek istemedim.

Etkinlikten hiçbir şey denemeden çıkmayacağım için ben de uzun zamandır aklımda olan kapatıcı alma fikrimi benimle ilgilenen bayan MUA'ya aktardım. Göz altlarım için Select Moisture Cover kapatıcıyı denedik. Ama benim kuru olan göz altlarımda istediğim etkiyi yakalayamadım. Bu yüzden kararsız kaldım. Byheh'in Hnd'sinin bana tavsiyesi ile bir kez daha Mac'e uğrayacağım ve kapatıcının altına nemlendirici sürdürterek deneyeceğim.

Etkinlikte tanıtılan Fast response eye cream ve prep-prime skin base gerçekten dikkatimi çeken ürünler oldu. İçeriklerini araştırdıktan sonra, eğer paraben falan yoksa, almayı düşünüyorum. Bana hediye edilen fondöten ise cildim kuruluktan öldüğü için Mineralize Spf 15 oldu. Normalden kuruya dönük olan ciltler için uygun olan bir fondötenmiş bu. İçinde de 77 çeşit mineral varmış! o_O



Gördüğünüz gibi kurumaya yatkın bir ürün olduğu için henüz açmadım, çok sık fondöten kullanmadığım için 2 günde kuruyup gitsin istemedim. Yanında sample'ı verilen ürünler ise Skin brightening serum ve prep+prime skin base. Bu yılbaşı gecesi tüm bu cici ürünleri kullanarak güzelleşmeyi düşünüyorum :D Foto da Mickey Mouse gibi olmuş değil mi?



Etkinliğin harika fotoğraflarına ve benim tekrarlayıp da sizi sıkmak istemediğim birçok bilgiye Marjo'dan, Tannesi'nin blogundan, Makyaj Çantam'dan, Byheh blogundan, Karamel'den ve Hersheyler'den ulaşabilirsiniz.

Son olarak bu güzel etkinliği düzenleyen MAC Communication Manager Çağla Hanım'a ve etkinliğe katılan tüm MUA'lara içten teşekkürlerimi gönderiyorum.

12 Kasım 2010 Cuma

Rimmel Instyle Coral




Bu aralar Rimmel ojelere takmış durumdayım. Yerli markalarla karşılaştırıldığında çok canlı ve farklı renkler piyasaya sürmüşler. Bu yazının konusu olan oje Rimmel 60 seconds 415 numara Instyle coral diye geçiyor. Mercan rengini çok sevdiğim için beğenerek aldım. Tırnağımdaki oje 3 günlük olduğu için sadece baş parmağımı gösterdim, gördüğünüz gibi azıcık ucundan gitmeye başlamış :) İş değiştirme telaşından ojeyle falan uğraşamadım hiç.



Bu ojelerin fırçaları diğer markalardakilere oranla büyük, bu nedenle benim için alışması zor oldu. Pratik olarak tanıtım yapmışlar ama bana hiç pratik gelmedi ama bu yorum kişiden kişiye değişir tabii. Ben tek fırça darbesiyle değil 2 fırça darbesi şeklinde sürdüm. İlk kat çok dalgalı oldu, 2 kat ise idare eder vaziyetteydi o yüzden 3.yü çekmedim ama çekilse iyi olur. 2 katta azıcık da olsa tınak çizgisi belli oluyor. Çok parlak bir bitişi yok, üzerine cila çekerseniz daha güzel olur bence. 60 saniyede kuruma iddiasına gelince; birkaç deneme daha yapmak lazım, çabuk kuruyor fakat o yumuşaklığı geçmiyor. Ben sürdükten 2 saat sonra yatmıştım yine de bazı tırnaklarımda çarşaf izi oluştu diyebilirim. Bir de tırnağımda sanki şişedekinden daha koyu durdu gibi geliyor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...