27 Mayıs 2011 Cuma

Mac Gingerly Faciası!!!



Strawberrynet'i bize uygun fiyatla ürün sağladığı için bu olay gerçekleşene kadar hep sevmiştim (söz konusu olay alışveriş yasağından önce gerçekleşmiştir) bu olaydan sonra oradaki Mac ürünlerine şüpheyle yaklaşmaya başlamıştım. Sizinle de paylaşmamazlık etmeyeyim dedim.



Gördüğünüz gibi gingerly rengi allık aldım, paketimin geldiği gün iş çıkışı Mac'e gittim ve rengini karşılaştırdım ve şoooook! Renkleri farklıydı! Benim elimdeki çirkin bir turuncuyken dükkandaki daha farklı ve yumuşak bir tondu. Acaba etiketi mi yanlış basıldı diye oradaki diğer renklerle de karşılaştırdım ama hiçbiri tutmadı.






Mail atıp üründen memnun olmadığımı renklerinin tutmadığını söyledim, cevap olarak üreticilerin bölgelere göre ürünlerin renklerini değiştirebildiklerini söylediler ama ben buna pek inanmıyorum, ürünün fotoğrafını göndermemi istediler, gönderdim, sonrasında istersem ürünü geri gönderip yeni ürün alabileceğimi istersem de bana %25 geri ödeme yapabileceklerini söylediler, ben de indirimi kabul ettim. Açıkcası 2. ye gelecek olan ürünün de kötü çıkmasından korktuğum için bu yolu seçtim.



Fotoğraflarda company store'dan alınmış strada allık ile karşılaştırmasını görüyorsunuz, farkı fark edebildiniz mi?

Bu olaydan sonra Çilekten bir de Chanel allık almıştım ama onunla ilgili bir sıkıntı yaşamadım, en azından elimdeki Chanel allıklarla karşılaştırdığımda ambalaj farklılığı göremedim, renk olarak karşılaştırmadım.

Şimdi bu ürün orijinal mi gerçek mi bilemiyorum, öylece makyaj kutumda duruyor, acaip soğudum üründen ne yapacağımı bilmiyorum.

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Mac Hibiscus ruj



Cumartesi alışverişi yazımda bu rujdan bahsetmiştim, rengini göstermeden geçmeyeyim dedim. Tarif etmem gerekirse içinde turunculuk barındıran bir mercan rengi diyebilirim. Cremesheen formülünde olduğu için yapısı yumuşak ve kolay sürülüyor. Kesinlikle çok dikkat çekici bir renk, korkaklara göre değil :) Güneş biraz daha açtığında daha bir keyifle süreceğim. Rujlarım arasında hiç böyle bir renk olmadığı için çok hevesle aldım.



Bu arada Surf baby koleksiyonundan Strange Potion lipgloss'a bir bakın derim çok çok tatlı bir rengi var, ben onu daha önce aldığım için bu koleksiyonda almadım.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

The Body Shop Nutriganics Smoothing Eye Cream



Merhaba,

Parabensiz göz kremi arayışımın ilk durağı bu ürün oldu. Yaşım 25'i geçtiği için artık krem kullanayım dedim ve %25 indirim varken bu ürünü aldım. İçeriğinin bir kısmı organikmiş % bilmemkaç, böyle oran vermeleri bana komik geliyor çünkü içindeki saçma bir madde hepsinin doğallını bozmuyor mu aslında? Neyse.... yorumuma gelince; beğenmedim diyemem ama beğendim de diyemiyorum çünkü herhangi bir değişiklik yaratmadı bende. TBS'nin İngiltere sitesinde çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı gibi bir şeyler denmiş ama ben de bir numara olmadı. Sürdükten sonra gözüm nemlenmiş gibi değil de tersine gerilmiş gibi hissediyorum. Bir de bu ürün ışıltılı! Evet içinde mikro simler var. Yani beğenmeseniz de aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz. :PP Işıltıları fotoğraflamaya çalıştım ama beceremedim :(

Ben ne derece düzenli sürdüm diye sorarsanız 4-5 aydır haftanın en az 5 gecesi sürdüm diyebilirim. Hafif botanik bir kokusu var ama rahatsız edici değil. Şu anda bitsin diye kullanıyorum sonra Mac'ten Fast response kreme geçeceğim.

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Giorgio Armani Eyes to Kill Rimel



Merhaba,

Bu ürünü hakkında çok fazla iyi yorum aldığı için satın aldım. Ürünün ambalajı çok ilginç, metale benzer bir materyalden yapılmış ve oldukça ağır (bir rimel ambalajına göre). Fırçası azıcık tombiş ama diğer tombiş rimeller kadar da tombiş değil. Gördüğünüz gibi kıllar iki yerde birbirinden uzaklaşıyor. Bunun ekstra bir faydası var mı bir türlü çözemedim.




İlk fotoda rimelsiz gözler, ikincisinde tek kat, 3.sünde ise zar zor sürdüğüm 2.kat rimelli gözler var.



Açıkcası ben bu rimelden beklediğimi bulamadım.



İlk sürüldüğü anda kirpikleri ayırıp kaldırıyor ve göze hoş geliyor.


 
Ama 4-5 saat sonra kirpikler aşağıya düşmeye başlıyor, ki ben hep tek kat rimel sürerim. Kirpiklerim ayrılmış oluyor ama yukarı bakmıyorlar yere paralel duruyorlar :)

Bence Maybelline olsun Loreal olsun Max Factor olsun harika rimeller yapıyorlar, bu ancak doğal bir duruş veriyor. Rimel iyi, çok kötü diyemem ama en iyinin iyisi değil kesinlikle!

19 Mayıs 2011 Perşembe

Cumartesi Alışverişi!



Cumartesi sabah erkenden soluğu Palladium Mac'te aldım! Geçen sefer geç gittiğim için Wonder Woman koleksiyonundaki allığı kaçırmıştım hatırlarsanız. Aynı şeyi yaşamak istemedim ve ilk servise atladım. Ama gördüğünüz üzere allığı almadım. Yüzümde denettim ve buna benzer birçok allığım olduğunu ve bana doğru yola çıkmış bir Chanel allık daha olduğunu düşünerek almaktan vazgeçtim. Hibiscus ruju çoook beğenmiştim ve bitmeden aldığıma çok memnunum, hatta o gün hemen sürdüm. Harika bir yaz rengi!

Yeni bir pudra aldım, kullandıktan sonra yorum yazacağım şimdi yazmamın faydası olmaz zaten, takma kirpik yapıştırıcısını da yeni aldığım Mac ve Elf kirpiklerim için aldım. Bioderma'da yine kampanya vardı bu ikisi sadece 49,5 liraydı çok iyi oldu doğrusu. :) Kullanmaya başladım ve çok memnunum, çok yaşa Makyaj Çantam iyi ki tanıttın bu ürünü!

not: 80'ler esintili masa örtüm nasıl ama? :P

17 Mayıs 2011 Salı

Ruj Anketi

Bu kısa sorulardan oluşan anketi yabancı bir blogda gördüm ve hemen Türkçe'ye çevirip cevapladım. Eğer sizin de hoşunuza giderse aşağıya yorumalara kendi cevaplarınızı yazabilir veya blogunuz varsa orada paylaşabilirsiniz. :)

1. Çocukken hiç annenizin rujunu kullandınız mı?
Evet annemin 80'lerin modasına uyan metalik lavanta rujlarını sürer dururdum. Bir de turuncu bir ruju olduğunu çok iyi hatırlıyorum, Mac'in morange rengi gibi bir rengi vardı. Ona bayılırdım. Ama annemin o ruju sürdüğünü hiç hatırlamıyorum hep bir kenarda dururdu.

2. İlk rujunuzu aldığınızda kaç yaşındaydınız?
Kaç yaşımda olduğumu pek hatırlamıyorum sanırım 16-17 olsam gerek, annemle İstanbul'a geldiğimizde bir marketteki Maybelline standından almıştım. Hala makyaj çantamda sapa sağlam duruyor isterseniz gösterebilirim :)Rujdan önce de dudak parlatıcım vardı onu hatırlıyorum. :)


3. Pembe mi yoksa kırmızı ruj mu?
Aslında pembeyi daha çok sürüyor olsam da kırmızı diyeceğim. :)


4.Aldığınız en pahalı ruj hangisi?

Chanel Rouge Coco rujum olsa gerek, 45 tl vermiştim duty freede, şimdi Mac'in koleksiyon rujları bile 42 tl olmuş!


5.En ucuz olanı hangisiydi?
Sanırım Avon'larım en ucuz, 9-12 tl arası bir yerdeler. :)


6. Bir rujla yaptığın en garip şey nedir?
Valla rujla garip hiçbir şey yapmadım :)


7. Bir ruj markası tavsiye etsen hangi markayı önerirdin ve neden?
Mac'in rujlarını kesinlikle öneririm. Hem renk çeşidi çok hem de yapıları da çeşitli, mutlaka kendinize göre bir şey bulursunuz.

13 Mayıs 2011 Cuma

Avon Glosslar



Avon'da fırsat promosyonlar oluyor bazen, bu seti de o şekilde aldım. Biri şeffaf gloss, diğer ikisi ise Glazewear Intense Sundance ve Glazewear Shine iced pink isimli ürünler. Tipik Avon yapısı, az kalıcı ama yapışkan olmayan bir ürün! Renk renk glossum olsun istediğim için durmaksızın sipariş veriyorum, ne olacak bu halim bilmiyorum. :)


Pembe olan iced pink ve adı gibi buzlu bir pembe, sundance ise ışıltılı bronz bir renk, yazın güzel olabilir diye düşünüyorum. Siz nasıl buldunuz?

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Yeni Bir Marka: UNE




Bu markayı takip ettiğim İngiliz bloglarından biliyordum. Doğal içeriklerini ön plana çıkaran bir satış stratejileri var. Bir ara Türkiye'ye getirtir denerim diyordum, ancak buna gerek kalmadan Boyner'lerde satılmaya başlamış. Hiçbir yerde hakkında yorum göremedim, sanırım herhangi bir tanıtım yapılmadı. Une, Bourjois markası tarafından üretiliyor ancak Bourjois ile pek benzer gözükmüyor öyle değil mi? Ambalajlar ondaki gibi cicili bicili değil. :)



Ürünler 98-100% oranlarında organik bileşenler içeriyor. Ecocert Greenlife sertifikaları da mevcut. Mineral yağlar, paraben, sentetik kokular içermiyor ve ambalajları da geri dönüştürülebilir. Renkler de çok doğal tonlarda.

Türkiye'deki satış fiyatlarını hiç bilmiyorum, Boyner'i gezerken gözüm ilişti ancak ayrıntılı bakmaya vaktim olmadı. İngiltere'deki fiyat aralığı 13 tl ile 35 tl arasına denk geliyor. Herhangi bir ürününü denemedim ama merak ediyorum. Denersem burada okursunuz zaten.

Sevgiler,

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Nars Velvet Gloss Lip Pencils



Önce size bu iki ürünü nasıl indirimli aldığımı anlatayım :) Bir İngiliz blogunda asos.com'un İngiltere'deki groupon'da kampanya yaptığını okudum. 20£lik alışveriş için 11£ ödüyordun! Ben de kendimi riske atıp üye oldum ve fırsatı yakaladım. Kampanya bitiminde bana kodumu gönderdiler, ben de gittim yine makyaj ürünü aldım! İngiltere adresim üzerinden de türkiye'ye getirttim, tabii bunlar hep mart ayında gerçekleşti. Off bak yine sinirlendim şu yasak işine! Neyse ürünlere gelelim.



Bence bu ikisi mevcut renklerden en güzelleri! Üstteki pembemsi New Lover, alttaki ise Happy Days. İnce bir yapısı olduğu için elime sürerken 3-4 kez üstünden geçtim.



Dudakta duruşu ile eldeki kesinlikle farklı, dudağınızın rengine bağlı olarak değişiyor. Ama kesinlikle çok güzeller. Yumuşacık, kurutmuyor ve yapışkan his olmayan bir lipgloss etkisi veriyor. Özellikle Happy Days'te bu etkiyi daha çok hissettim. Bu yüzden kalıcılık doğal olarak düşük seviyede. Bir de kapakları sanki biraz oynak gibi o yüzden kutusuyla atıyorum ben çantaya. Fiyat performans olarak bakarsanız yapısı için bu fiyata değer ama gramajı ve kalıcılığının az olması tereddüt oluşturan etmenler. Nars'ın her çeşit ruju (kalem veya klasik form) 55 tl.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Avon 24k Gold Lipgloss 24k Pink



Şurada gösterdiğim gloss serisinden bir de pembe olanını aldım. Hafif buzlu bir pembe içinde altın simler var, ışıltı diyemedim çünkü ışıltı olamayacak kadar büyük parçalı. Tipik Avon gloss yapısında, rengini vermesi için burada bile 3 kat sürdüm, ama yapışkan değil. Yapışkan olmadığı için de kalıcılığı az ama fiyatı uygun işte! Madem yurt dışından bir şeyler alamıyoruz bari yakındaki yerlerden uygun fiyatla bol bol ürün alalım:)

5 Mayıs 2011 Perşembe

Mac Bad Fairy Oje


Evet biliyorum yasaklar var ve o yüzden bu ojeyi bir yerlerden bulup getirtemeyeceksiniz ama kızmayın bana, benim suçum değil bu yasaklar! Ben sadece paylaşıyorum.

Bu oje Mac'in Venoumous Villians koleksiyonundan almıştım sürmek ancak şirket gecesine nasip oldu. Fırçanın kılları tıpkı diğer arkadaşların da başına geldiği gibi yamuk yumuk çıktı! Ama idare edip sürüverdim. Tırnağımdaki 3 kat ve hala tırnağımın hafiften göründüğü yerler vardı. Yanar döner renkleri çok seviyorum ben :))

Her fotoğrafta bizim evin perdeleri var değil mi? :) Işık daha iyi diye hep cam kenarına gidiyorum ondan oluyor :)

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Blog hikayesi Mim'i

İlk defa mimlendim yihuuu! Chichom beni şurada mimlemiş!

Makyajla ilgili bu kadar çok blog olduğunu 2010 yılı yılbaşı gecesi için makyaj önerileri ararken fark etmiştim. Yanılmıyorsam Makyaj Çantam'ın bir yazısından esinlenerek o geceki makyajımı yapmıştım. Sanırım bir sonra keşfettiğim site Just Makeup sitesi olmuştu, ondan sonra ise işler çığrından çıktı! İlk başta sadece yerel markalara takılıyordum ve yurt dışı online alışverişten korkuyordum. Sonra korkumu yendim ve dışarı açıldım. Üstüne de dedim ki, neden bunu insanlarla paylaşmıyorum? Cebimizdeki para sınırlı ve bu parayı en iyi şekilde kullanmamız gerek, ben iyi bir tercih yapıp bunu sizinle paylaşırsam sizi en çok memnun eden ürünü bulmanız kolaylaşır. Aynı hatayı neden hem ben hem de siz yapasınız ki? Uzunca bir süre bu hevesimin geçici olduğunu düşünmüştüm ama 1 yıldır buradayım işte! Blogdan sonra birçok iyi insanla tanıştım ve makyajla ilgili çok şey öğrendim ama hala gidilecek çok yolum var!

3 Mayıs 2011 Salı

Mac Lady Gaga 2 Lipgloss



Lady Gaga'nın bir önceki lipgloss'u benim günlük hayatımda kullanamayacağım bir renk olduğu için es geçmiştim ama 2. versiyon doğal bir renk olunca bir deneyeyim dedim.


Klasik Mac gloss yapışkanlığında vanilya aromalı bir gloss. Aplikatörü ilk çıkardığınızda aplikatörün üstünde kalan ürünü iyice dağıtarak uygulayınca ölü dudağı görüntüsü oluşmuyor. Ama çok uygulanırsa rahatsız edici olabilir. içinde çok minik ışıltılar var ama dudakta belli olmuyor ben de elimdekini sildikten sonra kalan ışıltılardan anladım. İçinde pembelik yok tamamen bej tonlarda.


Herkein kaldırabileceği bir renk değil o yüzden görmeden almayın derim ben. Siz nasıl buldunuz?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...