27 Mayıs 2011 Cuma

Mac Gingerly Faciası!!!



Strawberrynet'i bize uygun fiyatla ürün sağladığı için bu olay gerçekleşene kadar hep sevmiştim (söz konusu olay alışveriş yasağından önce gerçekleşmiştir) bu olaydan sonra oradaki Mac ürünlerine şüpheyle yaklaşmaya başlamıştım. Sizinle de paylaşmamazlık etmeyeyim dedim.



Gördüğünüz gibi gingerly rengi allık aldım, paketimin geldiği gün iş çıkışı Mac'e gittim ve rengini karşılaştırdım ve şoooook! Renkleri farklıydı! Benim elimdeki çirkin bir turuncuyken dükkandaki daha farklı ve yumuşak bir tondu. Acaba etiketi mi yanlış basıldı diye oradaki diğer renklerle de karşılaştırdım ama hiçbiri tutmadı.






Mail atıp üründen memnun olmadığımı renklerinin tutmadığını söyledim, cevap olarak üreticilerin bölgelere göre ürünlerin renklerini değiştirebildiklerini söylediler ama ben buna pek inanmıyorum, ürünün fotoğrafını göndermemi istediler, gönderdim, sonrasında istersem ürünü geri gönderip yeni ürün alabileceğimi istersem de bana %25 geri ödeme yapabileceklerini söylediler, ben de indirimi kabul ettim. Açıkcası 2. ye gelecek olan ürünün de kötü çıkmasından korktuğum için bu yolu seçtim.



Fotoğraflarda company store'dan alınmış strada allık ile karşılaştırmasını görüyorsunuz, farkı fark edebildiniz mi?

Bu olaydan sonra Çilekten bir de Chanel allık almıştım ama onunla ilgili bir sıkıntı yaşamadım, en azından elimdeki Chanel allıklarla karşılaştırdığımda ambalaj farklılığı göremedim, renk olarak karşılaştırmadım.

Şimdi bu ürün orijinal mi gerçek mi bilemiyorum, öylece makyaj kutumda duruyor, acaip soğudum üründen ne yapacağımı bilmiyorum.

5 yorum:

  1. ben böyle bi yazı daha öncede biyerde okumuştum ama farklı ülkelerde üretilen ambalajlarda farklılık olduğunu söylemişlerdi. yurtdışından aldıklarıyla türkiyeden aldıkları mac ürünlerinin ambalajları farklıymış birisinin. ama renk konusunda bişey diyemiyeceğim. bende strawberryden gingerly almıştım seninkinden daha canlı duruyo kiremit rengine benziyo benimki. belki fotoğraf makinasından soluk çıkmıştır. ama mağazadaki rengine hiç bakmamıştım ben bidahakine bakıyım bende :)
    birde şöyle bi site var
    http://checkcosmetic.net/
    buradan orjinal olup olmadığına bakabiliyorsun
    ilginçtirki gingerlylerin kodunu girince çıkıyor strada çıkmıyor:)

    YanıtlaSil
  2. şuan bende elimdeki bütün ürün kodlarına bakıyordumki yeni aldığım nude fondotenin 2008 üretimli ve son kullanma tarihine 4 ay olduğunu öğrendim :(

    YanıtlaSil
  3. Benim de Çilekten aldığım Mac ürünlerinde sorun çıktı. Çilek normalde sahte satan üreticilerden ürün almıyor ancak Mac taklidi çok yapılan bir marka olduğu ve ayırt edilmesi kolay olmadığı için, sadece Mac markasının ürünlerini bile birçok farklı tedarikçiden aldığı için arada sahte ürünler çıkabiliyor. Bu sebeple ben bir iki kez tecrübe edindikten sonra Çilekten Mac almadım hiç.

    YanıtlaSil
  4. @bitte ürün kodlarını kontrol edebileceğimiz bir site olduğunu bilmiyordum :) stradayı kendi elimle Elca'dan aldığım için gerçekliğinden şüphem yok :)) gingerly normalde biraz şeftaliye kaçar, bu kirli turuncu gibi bir renk :( nude fondötenin de mi Mac?

    @HQ ben birkaç yerde duymuştum sahte ürünler karışabiliyor diye ama glosslarda sorun çıkmamıştı ama bu ürün çok popüler ve taklit edilmesi kolay olduğu için sahtesi de bol oluyor sanırım.

    YanıtlaSil
  5. mac'e gidip sorsan onlar tespit ederler gibime geliyorr:)

    http://darkhighfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...