29 Nisan 2011 Cuma

Mac Wonder Woman Koleksiyonu



Merhaba!

Bir sürü blogda gördünüz, okudunuz, duydunuz biliyorum, belki de çok sıkıldınız Wonder Woman görmekten. Eğer öyleyse sayfayı kapatıp giderseniz kırılmam merak etmeyin :) Ben bilim kurgu olsun, fantastik şeyler olsun, çizgi roman olsun, bu tip şeylerle çok ilgileniyorum. İşte bu yüzden bu koleksiyon benim çok hoşuma gitti. Kutularını bile saklamayı düşünüyorum!



Peki neler aldım? Emancipation lipgloss, Marquise D'ruj ve Türkiye'ye gelmeyecek denen ancak sonra getirilebilen pink power msf'yi aldım. Ruj bende beklediğim kadar güzel durmadı, tuhaf bir şekilde dudak çizgilerime doldu, üzerine gloss sürmeden hoş durmuyor :((



Aslında tüm ürünleri İngiltere'den getirtecektim, sonra bir aksilik oldu istediğim tüm ürünleri satın aldığım halde sadece lipgloss gönderdiler diğerleri bitti dediler. Çok sinirlendim! Kalanını Türkiye'den alırım dedim, pink power gelmeyecek dediler, üstüne bir de koleksiyonun çıktığının ertesi günü mağazalara gittim hepsinde aradığım allık tükenmişti! Yuh dedim! Müşteri var ama ürün yok! Sonunda ruj ve gloss'u buradan pink power'ı da İngiltere'deki başka bir siteden zar zor temin ettim!

Herkesin yaptığı gibi ben de normal boy msf ile karşılaştırma fotosu çektim :) Kafam kadar bir şey bu ürün! Ancak sabah makyaj yaparken elime 3 değil tek ürün alma kolaylığı sağlıyor.



Ahanda bu da ruju ancak rujun rengini göstermeyi unutmuşum, çok şaşkınım, müsait bir zamanda onu da eklerim.



Soldaki Viva glam cyndi Lipgloss, boyut karşılaştırması yapabilmeniz için koydum. bu gloss'u sürmek bir işkence, açması zor her yana saçılma riski var çünkü ürünün, fırçası kafam kadar bir anda çok ürün geliyor kontrol edemiyorsunuz :( Ama rengi gerçekten çok hoş.



Sol üst köşede gloss var, msf'nin allık kısmı pembe ama çok aşırı bir pembelik vermiyor, ortası bronzlaştırıcı(hoşuma gitti çok ışıltılı değil çünkü), en sonda da aydınlatıcı var. Sanırım bu ürünü her gün kullansam 3 yılda falan anca biter! Siz bir şeyler aldınız mı bu koleksiyondan?

27 Nisan 2011 Çarşamba

Yurt Dışından Alışveriş'e Yasak

Bu konuyla ilgili blogda bir çift laf etmek istiyorum. Öncelikle benim de birçoğunuz gibi bu duruma moralim bozuldu. Nasıl bloglar yasaklandığında, Youtube'a erişim engellendiğinde üzülüp sinirlendiysem bu duruma da en az onun kadar sinirlendim. Öncelikle blogumda bağımsız olduğumu düşünüyorum aşağıda yazacağım şeyler yüzünden yarın öbür gün şirketler tarafından tu kaka blogcu ilan edilecek bile olsam yine de konuşacağım.

Bu olayın faturasının bloglarca daha çok Tekin Acar ve Sevil gibi parfümerilere kesildiğini görüyorum ama bence bu olay sadece onları kapsamıyor. Sizce Estee Lauder grup, ya da Loreal kozmetik grubu ürünlerini Türkiye'den değil de yurt dışından alıyoruz diye rahatsız olmuyor muydu? Bu durumdan haberdar değiller miydi? Golden Rose'un sahibi Erkul Kozmetik de Strawberrynet aleyhine konuşanlardan değil miydi? Devlete böyle bir tasarı ile gidilirken diğer kozmetik gruplarının desteği alınmamış mıdır? Haberleri yok mudur? Yakın zaman içerisinde küçük küçük fiyat artışları yapmamışlar mıdır acaba? Hafızanızı yoklayın bakalım bir.

Ayrıca ürünlerin fiyatlarını Tekin Acar, Sevil, Boyner veya Sephora veya diğer satıcılar tek başına mı belirliyor sanıyorsunuz? Estee Lauder; fondöteni istediğiniz fiyattan satın ben karışmam mı diyor yoksa en az bu fiyattan satın mı diyor? Evet ben bu firmaların birer şirket olarak çalıştığını unutmuyorum, bir kısım sabit maliyetleri olduğunu, adam çalıştırmak, kira ödemek vb, ve bir kısım da değişken maliyetleri olduğunu ürün ithali ve vergisi gibi, biliyorum. Ama fiyatları biraz daha aşağıya çekebileceklerine inanıyorum. Mesela chanel ruju 93 liraya satacaklarına 50 liraya satsalar ki yapabilirler biliyorum, ben gidip 2 tane alacağım zaten. Hepiniz alıcaksınız siz de biliyorsunuz, öyleyse neden böyle saçma bir fiyat politikası güdüyorlar anlamak mümkün değil. Bundan sonra sadece şu markaları alıyorum demek ne kadar doğru bilmiyorum, bunu başımıza getireni cezalandırmak istiyorsunuz biliyorum ama diyorum ki hangisinin suçlu olduğunu gerçekten ayırabiliyor musunuz?

Ben açıkcası Strawberrynet'in sadece Türkiye'den 300 milyon dolar ciro yaptığına inanmıyorum, bu rakam çok abartılı. Yine onların iddiasına göre Türkiye'den kayıtlı 100bin kullanıcısı varmış, bölün bakalım 300 milyonu 100bine= 3000 dolar eder!!!! Her bir üye yılda 3000 dolar mı harcıyor yani? Türkiye kozmetik pazarı zaten 2 milyar TL! Bu adamların iddiasına göre Çilek'in bu cirosu tüm Türkiye'deki pazardan daha büyükmüş, tüm şirketlerin yapamadığını tek başına yapmışmış, bunu söyleyenler ya matematik bilmiyorlar ya da hiç dayak yememişler.

Yasak aslında sağ gösterip sol vurmakta, üstüne bir de döner tekme atmaktadır. Neden, çünkü artık senede sadece 5 defa yurt dışından alışveriş yapabilirsiniz. Yani ne cd, ne kitap, ne takı, ne ayakkabı ve aklınıza gelebilecek yurt dışından alabileceğiniz her şey! Kozmetiği yasaklıyoruz adı altında tüm online alışverişi bitirmişlerdir! Kozmetik sadece bahanesi oldu.

Bunların başımıza gelmesinde temel suçlu aslında yine devletin kendisi oluyor, çünkü devlet gelir vergisini yeterince toplayamıyor, bazı şirket sahipleri çatır çatır vergi kaçırıyor. Böyle olunca bütçe açığını kapatmak için dolaylı vergilere, yani satın aldığınız, kullandığınız her şeye vergi koyuyor, bu noktada benzine gelen zamlar aklınıza gelmeli. Birileri 300 milyon dolar dışarı gidiyor dediği anda devlet babanın gözleri dolar işaretine dönmüş anlaşılan ve hemen sınırları kapatmış. Özal öncesi döneme dönmüşüz gibi hissettim gerçekten.

Bundan sonra sadece Mac, Inglot vb markalar alıcam gibi bir şey söylemek istemiyorum çünkü hiçbirine güvenemiyorum artık. Peki blog nasıl devam edecek diyeceksiniz, artık ürünlerden çok yaptığım makyajları göstereceğim iyi kötü bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Zaten elimde önümüzdeki 15 yıl boyunca yetecek kadar ürünüm var, sadece onları kullansam başka hiçbir şey almama gerek kalmaz :)

Avon 24k Golden Peach Lipgloss



Avon bu glossları çıkardığında aklıma ilk gelen acaba Nars Orgasm gloss'un dupe'u (yani renginin aynısı) olan bir gloss bulabilir miyim olmuştu. Ve BULDUM DA!



Sağdaki Nars, soldaki Avon!

Avon 24 k Golden Peach lipgloss Nars'ın orgasm lipgloss'unun %99 benzeri! İşte farklı ışıklarda bir sürü fotoğraf!



Peki performans ve yapı olarak benziyorlar mı? Nars kesinlikle daha kalıcı ve tek fırça darbesiyle daha fazla renk veriyor, Avon'da ise rengin belli olması için biraz uğraşmanız gerek. Nars benim dudaklarımda 3 saate yakın dururken, yemekten sonra bile rengi gitse de ışıltısı kalıyor, Avon 1,5 saat anca duruyor. Avon sıvımsı ve hoş kokulu, Nars ise daha yoğun yapıda ve çok hafif plastiksi bir kokusu var.
En önemli fark ise fiyatta: Nars tam boy gloss 55 lirayken, Avon 13küsur lira!



Sizce de benziyorlar mı? Yorumları alayım...

26 Nisan 2011 Salı

Leighton Denny Kristal Törpü



Uzun zamandır kristal törpü istiyordum, hatta twitter'da da sordum hangisi iyidir diye. Essie'ninki övüldü genelde, ben de uzunca bir süre sitesine girdim çıktım alsam mı almasam mı diye bakındım durdum. Sonra bir İngiliz blogunda bu törpüyü okuyunca sipariş verebileceğim bir an kolladım ve sonunda elime geçti.



Gördüğünüz gibi 2009 yılında beauty insiders' choice ödülü almış. Metal bir kutu içinde geliyor, kırılmaması için onun içinde saklamayı tercih ediyorum. Boyu bir tükenmez kalem kadar, aslında bu küçük boyu ama bence gayet yeterli. Fiyatı 12£ taşımayla falan 40-45 liraya geldi sanırım.



Metal törpümden çok daha iyi, onun tırnaklarımın ucunda bıraktığı o kalınlık hissini bırakmıyor. Bir de ömür boyu garantisi var. Eğer törpüleyen yüzeyi bozulursa yenisi ile değiştiriyorlar. Daha ne olsun! (Türkiye'de olduğum için bu hakkımı nasıl kullanırım bilmiyorum ama :))

23 Nisan 2011 Cumartesi

Mac Shadesticks



Bu ürünleri Elca company store ziyaretlerimden birinde almıştım. Warm&cozy koleksiyonuna dahiller. Bronz olan warm&cozy beyazımsı ise cuddle. Baz renk olarak kullanırım dedim alırken. Yapıları biraz sert geldi. Bronz olanda ise parça parça simler var rengini daha az veriyor gibi. Henüz denemediğim için kalıcılıkları konusunda bir şey diyemeyeceğim umarım greasepaintstick'ler kadar kalıcıdır.

19 Nisan 2011 Salı

Becca Lip&Cheek Creme Tuberose



Bu ürünün fotoraflarını internetten görüp çok beğenmiştim, ancak elime ulaştığında gördüğüm fotoğrafların yanıltıcı olduğunu gördüm. Ama bu renk de gayet güzel!



Bu ürün hem dudağa hem de yanaklara kullanılabiliyor. Ama dudaklarda kurutucu bir etkisi oluyor. Üzerinde gördüğünüz çukurcuklar fırçamın marifeti. Ürünün gramajı az ama krem olduğu için pigmentasyonu iyi ve toz toz görüntü olmuyor, daha doğal duruyor. Benim cildim kuru olduğu için yağlı citlerde parlamayı artırır mı bilemeyeceğim. Kimseyi yanıltmak istemem.



Becca ülkemizde satılmadığı için Çilek'ten aldım. Şu anki fiyatı 45 civarı. Kabı bana uzay araçlarını hatırlattı, siz ne dersiniz? Ürün ufak olunca büyükçe fırçaları sığdırmak da sıkıntı oluyor. :) Bende akşama kadar bozulmadan kalıyor, rengi de doğal duruyor. Sizn nasıl buldunuz?

17 Nisan 2011 Pazar

Mac Fanfare Ruj



Bu ruju Çilek'ten aldım. Gingerly faciası yaşanmadan önce aldığım için alırken tereddüt etmemiştim. Ancak elime geçince beni şüpheye düşüren 2 şey fark ettim.
1. kutusunda rengini gösteren çıkartma veya baskı yok.
2. Rujun altındaki etiket yazılarının koyu olması.

Ama elimdeki diğer rujlarla yan yana koyduğumda kaplarına bakarak ayırt etmeniz mümkün değil. İçimi ferahlatan nokta ise rujdaki tanıdık vanilya kokusu. Kesinlikle aynı koku olduğunu söyleyebilirim.



Yapısı da klasik cremesheen. Rengi gayet güzel. Günlük kullanılabilecek mavi alt tonlu bir pembe ama sakız veya barbie pembesi gibi değil. Yabancılar my lips but better yani benim dudak rengimde ama daha iyi duruyor manasına gelen bir ifade kullanıyorlar, bu ruj da ona yakın ama pembesi baskın olduğundan daha dikkat çekici oluyor. Dudaklarım ince olduğu için dudakta duruşunu göstermekten hoşlanmıyorum açıkcası, birkaç kez fotoğraf çektim ama gözüme görünen rengi fotoğrafa yansıtamadım.

Siz nasıl buldunuz?

12 Nisan 2011 Salı

Rimmel 760 - Rock the Metal Oje



Şurada gösterdiğim leylak rengi metalik kardeşiyle arasında performans açısından neredeyse hiçbir fark yok. Sadece tek katta kapatıcı olması için fırçaya biraz daha ürün almak gerekiyor. Ama öbür renge benim kanım daha çok ısındı!

Bir de üzerine Flormar'ın holografik simler içeren 392 numarasını sürdüm. Ancak güneş ışığında güzelliği belli oluyor ama :(

11 Nisan 2011 Pazartesi

Yeni yazılar gelecek!!




Blog yasakları bizi çok kötü vurdu ama yerimde sağlam direnmeye devam ediyorum. Biraz daha sabredin olur mu? Güzel yazılarla geliyorum :)

1 Nisan 2011 Cuma

Bu Ay Bitenler!




Fotoğraftaki ürünlerin bir kısmı aslında daha önce bitmişti ancak ben tembelliğimden makyaj masamı düzenleyemediğim için kalabalık yaratıyorlardı.

Dove body silk krem: ortalamanın bile altında bir ürün bence, zor bitirdim vallahi aylardır sürünüyordu masanın üzerinde!

The Body Shop Almond el kremi: Ben avcumun içine el kremi süremiyorum :) Kremi sürünce ellerim terlemeye başlıyor hemen, rahatsız oluyorum, ama bu kremle o sıkıntıyı çekmedim. Kokusu hoş, nemlendirmesi fena değil. Ama bir kenevirli el kremi de değil! Ah o kenevirli çok güzel ama bir de öyle kötü kokmasa değil mi?

Fa Deodorant white tea: Pudralı deo sevmiyorum ve tercihim fresh kokulardan yana, sevdiğim bir ürün oldu.

Nivea Fresh Natural: Klasik nivea kokusu ve koruması, kokusunu özleyince geri dönerim nasıl olsa :)

İdil aseton: Ucuz olsun çamurdan olsun diye alınmış aseton, o da masa üzerinde sürünenlerdendi!

Vichy güneş kremi: dibinde 2 fıs kalmıştır diye saklamışım, hazır yaz gelirken yorum yazayım dedim. Ben beğendim ama yapısı yüze sürmek için ağır zor dağılıyor ama vücut için ideal. Yüzüme başka bir Vichy sürüyorum o da ayrı bir yazı konusu olsun.



Rosense Gül suyu: tonik niyetine sürdüm, hem ucuz hem de bereketli bir ürün, ağustostan beri benimle!! Memnun gibiyim ama şu an alternatif bir ürün aldım onu beğenirsem buna dönüş yapmam. İçinde alkol var mı ama bir türlü emin olamadım :(

Loreal göz ve dudak makyaj temizleyicisi: Senelerdir bunu kullanıyorum, %50 indirim falan olunca stok yapıyorum. Rimel konusunda çok güçlü değil ama hangisi güçlü ki?

Lancome bi-facil: Çilek'teki kampanya ile uygun fiyata almıştım yarısını da masaya dökmüştüm, salak gibi afedersiniz. Ne yazık ki ben bu ürünü umduğum kadar beğenmedim, göz çevremde tuhaf beyaz kalıntılar bıraktı, rimeli de öyle tek silişte falan çıkardığı yok. Kirpik diplerimde kalıyor muhakkak. Bunun gibi bir küçük şişe daha var, onu da seyahat için saklıyorum.

Watson's pamuk: Ucuz ve güzel, başka söze gerek yok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...