31 Temmuz 2010 Cumartesi

Mezuniyet Makyajım



Yayımlayacağımı söyleyip de bir türlü yazamadığım yazı karşınızda. Gözlerimin fotoğrafını evden alelacele çıkmadan hemen önce çektim. O yüzden biraz bulanık. Kaşlarımı da boşverin çünkü aldırmaya gitmeye vaktim olmamıştı o gün :D Bu kaşlara rağmen makyajım çok beğenildi. Bir de bizim cüppelerimiz siyah fakat yüksek lisans öğrencisi olduğumuz için mavi-turkuaz şeritlerimiz asılıydı boynumuzda. Hem onunla hem de giydiğim mavi elbisemle uyumlu oldu. :)

Baz olarak Mac'ten Paint Pot Painterly'i sürdüm. Benim çok memnum olduğum bir ürün bu, gramajıyla da uzun süre yeter insana. Sürüldüğünde mat bir ten rengi veriyor. Göz kapağımın 1/2'lik kısmına Hello Kitty paletindeki altınımsı renkli farı sürdüm, kalan kısımlara da diğer H.K. paletindeki turkuazımsı mavimsi farı sürdüm. Sonra gözümün bittiği yeri ve göz çukurunu (crease) biraz daha belirginleştirmek için Mac'ten aldığım Teal rengindeki pigmenti kullandım. Çok fazla boyanmış teyzelere dönmekten tırstığım için tüm bunları çok yavaş bir şekilde yaptım ve pigmenti de azar azar ekledim. Kaş altına yine altın rengi farı sürdüm. Alt kirpik diplerine fırçanın ucunda kalan mavileri geçtim orası çok boş kalmasın diye ama kalem çekmedim. Göz kalemi olarak şu yazımdaki Avon'u kullandım, rimelimse Clinique High Definition Lashes. Kullandığım tüm ürünleri topluca aşağıda bulabilirsiniz. Bu makyaj eve sabah 5'te geldiğimde çok az bozulmuştu diyebilirim. Sanırım bazın gücünün en büyük kanıtı bu.

30 Temmuz 2010 Cuma

Mac In the Groove



Sağ üst köşede bir almak istediklerim listesi var. Zamansız ve ani masraftan kaçınmak için oluşturdum bu listeyi. Ne zaman bir şey almak istesem kendimi listenin dışına çıkmamaya zorluyorum, ihtiyacım olmadığını hatırlatıyorum. Geçen Çilekteki deli gibi Bi-facil indirimi dışında diyetimi bozmadığımı söyleyebilirim. Aşağıdaki ürünler de listemdeydi gördüğünüz üzere, sanırım oradan silsem iyi olacak :) Aşağıdaki far bu koleksiyonda yer almıyor, onu başka yazı yazmayayım diye koydum :D Tembellik işte! Onu 7 liraya Elca outletten aldım, Spring color forecast koleksiyonunda çıkmış sanırım. Çok ucuz olduğu için o saylanmaz :P

Soldan sağa: Stereo Rose MSF, By Candlelight MSF, Lala eyeshadow, Jazzed Lipstick



MSF'leri de görüntüleyeyim dedim, soldaki stereo rose. Ben ikisinden de inanılmaz memnun kaldım. S.R. allık gibi zaten, diğeri de çok güzel ışıltı veriyor. Ruj ise benim için biraz hayalkırıklığı oldu. Dudağıma sürdüğümde böyle yama yama, parçalı parçalı oluyor. Engellemek için önce altına lip balm sürüyorum biraz daha iyileşiyor ama tam istediğim gibi olmuyor. O yüzden üstüne bir de parlatıcı sürüp durumu kurtarmaya çalışıyorum. Okuduğum kadarıyla herkes üründen memnun, benim gibi şikayet eden yok. :( Bir fikriniz varsa paylaşır mısınız?




Üstteki jazzed. Şu 2 msfnin arasındaki isimleri dışındaki farkı görebilecek misiniz bakalım?



Evet gramajları! Candlelight neden 9 g anlamış değilim. Acaba Warm&Cozy'den falan kaldı da ondan mı öyle. Fikri olan? Mağazayı arayıp şikayet etsem mi acaba?

Bir de ürünler çok pahalı gelmeye başladı bana. İngiltere'de 20 sterline satılan şey (46 tl) burada 66 lira! Ruj 42 lira olmuş, şaka gibi! Ben de artık ingilteredenal.com'u deneyeceğim. Hesap ettim ordan almak kargosuyla bile daha ucuza geliyor.

27 Temmuz 2010 Salı

Fyrinnae ürünleri 2


Merhaba!
Sizlere söz verdiğim gibi aldığım farları bu yazıda tanıtacağım. Ancak liplustre konusunda bir sıkıntım var, ne yazık ki onu gösteremeyeceğim. Anneme yeni fotoğraf makinası almıştım hafıza kartına ihtiyacı olduğu için de benim eski 512liği ona verip, kendime yeni 4 gb SDHC kart aldım. Meğer benim makina eski olduğu için o kartla çalışmıyormuş, ara kablom da bozuk olduğu için şu anda makinayı kullanamıyorum :(( Bu yazıdaki fotoğrafları da önceden çektiğim için koyabiliyorum. Sevgilimin makinasına el koymak gibi kötü emellerim var ama :))

İlk fotoğraf farların flaşlı ikincisi ise flaşsız hali. Soldan sağa (L-R):
Kimchi, Rapunzel had extensions, polar bear, koala ve medieval haunting



Farları henüz efektif olarak kullanmayı beceremedim, pixie epoxy denen primer'ın optimum kullanma miktarını keşfedersem sorun olmayacak. İlk denememde çok az sürdüğüm için far yeterince tutunamadı, ikincisinde de bol bulamaç sürünce yama yama oldu, karıştırmak mümkün olmadı. Ama inatçıyım başaracağım, birçok kişi harikalar yaratırken ben niye yapamayayım değil mi ama? :)




Rapunzel h.e farı hakkında iki çift laf etmeden geçemezsem olmaz. Her ne kadar gerçek renklerini göstermek için uğraşmış olsam da bu far için bu mümkün olmadı. İnanılmaz güzel bir rengi var, yavruağzı içinde yanardöner altın sarısı diye tanımlarsam olur sanki :D Koala'da çok yumuşak bir taupe, bu taupe rengini Türkçe'ye köstebek derisi kahverengisi diye çeviriyorlar. Keşke daha kolay bir ismi olsa :D



Eğer verimli kullanmayı becerebilirsem kesin başka farlarını da denerim. Bu arada burada gördüğünüz farların hepsi deneme boyu ve 2 dolar. Ama 15-20 kullanımlık oldukları söyleniyor.

Elime makina geçerse liplustreyi de çekip bu yazıya ekleeyceğim. Okuduğunuz için teşekkürler!

30.07.2010
Hey sevgilimin makinasını ve sd kartını çaldım! :D İşte Romantique isimli lip lustre. Sanki Rapunzel had extensions'ın ruj hali. Rengin nasıl pembeden sarıya doğru gittiğine bakar mısınız? :D Ancak dudağıma sürdüğümde bana hiç yakışmıyor yüzümün tüm rengini öldürüyor.

23 Temmuz 2010 Cuma

Fyrinnae ürünleri


Bu da ne ola ki dediğinizi duyar gibi oluyorum :) Burada ikamet eden Fyrinnae markası çok güzel renklerde farlar, allıklar, bronzerlar ve lip lustre'lar üretiyor. Birçok yabancı blogda görüp övüldüğünü fark edince, bir de birkaç şey beğenince, dur ben de bir deneyeyim dedim. Bu bana ulaşan pakedimin fotoğrafı. İçindeki ürünler zarar gömesin diye şu pıt pıtlara sarılmıştı ama ben patlatıp attım tabii onu :D Bu siparişim 21$ tuttu. Paypal ile sorunsuz ödedim. 20 dolaresin üstünde alışveriş yaparsan kargo parası da istemiyorlar. Gördüğünüz gibi benim kargo neredeyse 4 dolar tutmuş. Bu takipsiz posta bu arada. Yani paket kaybolursa pek yapacak bir şey olmuyor.



Ürünleri pıt pıttan sonra bir de bu pandalı kağıda sarmışalrdı, çok hoşuma gitti onun da fotoğrafını çektim.



Sağ üst köşedeki turuncu içerikli kutu allık, diğer kutulardakiler far, şişelerdekilerden biri primer, renkli olansa liplustre. Ortadaki far free sample yani denemem için azıcık koyup göndermişler :)

Saat yönüyle isimleri:
Allık (Glow Blush): Enchant
Farlar (Eyeshadows): Koala, Polar Bear, Rapunzel had extensions, kimchi, medieval haunting



Bu fotoda da ürünlerin isimlerini görebilirsiniz. Bu farlar gavurların loose dediği cinsten yani sıkıştırılmamış. Böyle kolunuz yanlışlıkla çarpsa ortalığa zırt diye saçılıverir. Sıkıştırılmışalara alışmış olanlar için kullanımı zor. Fyrinnae'nin bir diğer sıkıntısı da şu primer dediğim kendilerinin Pixie Epoxy adını verdiği madde olmadan farların asıl renklerinin ortaya çıkmaması. Bu madde farların göz kapağına yapışmasını sağlıyor.



Ben bu yazımda sadece allığı göstereceğim çünkü çok fotoğraflı bir yazı oldu. Diğer yazımda farları ve lipstain'i gösteririm. Bu allığın adı Enchant. Kutuda neon turuncu gibi gözükse de aslında tatlı bir mercan rengi veriyor. Ben çok beğendim. Şöyle kolumda doğal bir ışıktaki duruşunu görebilirsiniz. Kesinlikle doğru bir seçim. :)

17 Temmuz 2010 Cumartesi

The Body Shop Eye Shimmer



Merhaba!

2-3 sene kadar önce rengine vurulup almıştım TBS eyeshimmer'ı. Gördüğünüz gibi ilk bakışta beyaz gibi duruyor ama aslında yanar döner bir yeşil. Fakat bir türlü sürmeyi becerememiştim. O zamanlar fırça falan da kullanmıyordum, direkt parmağımla sürmeye çalışıyordum. Her seferinde de hüsrana uğruyordum çünkü parmağıma yapışıyor ama gözüme sürülmüyordu. Ben de sinirlenip bir kenara attım! Sonra makyaj işlerine ilgi duyunca bol bol blog okumaya başladım ve bunlardan birinde bu ürünün aslında nasıl kullanılması gerektiğini keşfettim. Bu farı koyu renkli başka bir farın üzerine sürdüğünüzde harika oluyor!



Nars'ın ve yanılmıyorsam Smashbox'ın da bu tip ürünleri var. Bir de Elf'in eye transformation mı ne o ürünü de aynı işlevi görüyor. Seneler sonra bu farın işlevini keşfettim ama bana sorarsanız hala fırçayla bile zor sürülüyor. Bir de hafif bir iyot kokusu var içinde.



Bir daha alır mıyım? Hayır almam çünkü Elf'inki de ben de mevcut.

16 Temmuz 2010 Cuma

The Body Shop Hot Brights Lips&Cheeks Stain


Merhaba!

Bu iki taraflı ürün kış koleksiyonunda çıkmıştı sanırım. Ama hala indirimli ürünler arasında bulunabiliyor. Sanırım ben Metrocity'deki mağazada rastlamıştım. Bir tarafı lipgloss diğer tarafı ise hem gloss hem de likit allık olarak kullanılabiliyor.



Glossun rengi burada belirgin ama dudakta belli belirisiz parlatıcı gibi duruyor. Biraz yapışkan bir yapısı var. Tadı Rocco Sıkı şeker'in karpuz&mandalinasına benziyor. :))



Öbür tarafını ben dudağıma süremiyorum çünkü kokusu ve tadı çok iğrenç geliyor. Fotoğraftaki miktarda ürünü elimin alt tarafına dağıttım ve ancak bu kadar renk verdi o yüzden yanağınıza sürereken biraz cömert olmakta fayda var. İster toz allığınızın kalıcılığını artırmak için baz olarak isterseniz de tek başına sürebilirsiniz. Dayanıklılığı güzel ama bol sürerseniz tabii :) Ürünün bu tarafı tek başına da satılıyor hatta sanırım yaz koleksiyonunda turuncu tonlu olanları falan da vardı.
Tekrar alır mıyım? Lipgloss tarafını tek bulursam tekrar alırım ama diğer tarafı kokusu yüzünden almam.

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Kiss My Face Tinted Moisturizer



Şuradaki yazımda parabensiz renkli nemlendirici aradığımı söylemiştim. Bu ürüne ilk olarak lifebymughetto blogunda rastladım. Şirketteki arkadaşlar ucuz olduğu için iherb'den protein tozu sipraiş ediyorlardı beni de kargo ücreti istemeden dahil ettiler. Bu ürüne sadece 7,19 dolar verdim. Eğer bunu almasaydım büyük ihtimalle Mac'inkini alacaktım ve bir sürü para bayılacaktım. :)



Bu ürünü almadan önce renk seçmek için uğraşmak ve blogları taramak zorunda kaldım çünkü renklerin sıralaması sitelerinde yer almıyor. Benim elimdeki en açığın bir koyusu ama tuhaf bir şekilde beach diye adlandırmışlar. Beach olan bir şeyin daha koyu tenlilere uygun olduğunu düşünürsünüz ilk anda.



Oldukça sıvı bir yapısı var. Çok fazla bir kapatıcılığı yok ama benim yüzümdeki kırmızılıkları azaltmada yardımcı oluyor. Fotoğrafta elimin üst tarafına bir miktar sürdüm ama ışık yüzünden pek belli olmuyor. Ayrıca renginin bana tam uyduğunu söyleyebilirim. Spf'si de 8, hiç yoktan iyidir :) Büyük ihtimalle tekrar alırım.

11 Temmuz 2010 Pazar

Mac to the Beach



Merhaba!

Bu koleksiyon geleli çok oldu, hatta in the Groove bile gelmek üzere ama ben tembellikten yine yazmayı ertelediğim için bu ruju geç gösterebiliyorum. Aslında bu koleksiyon ilk çıktığında Temptalia'daki swatchlardan bakıp Thrills adlı ruju beğenmiştim fakat şaşkın ben mağazaya gidince Funbathing'i Thrills zannedip aldım :D Bu hatamı da çok geç fark ettim. Ama benim için sorun olmadı çünkü bu ruju da çok sevdim. Sürümü yumuşacık ve çok farklı bir rengi var, hiç sıradan değil. Hatta kız arkadaşlarımdan biri de çok beğendi. Yalnız hala bana yakışıp yakışmadığından emin olamıyorum. Bazen çok beğeniyorum bazen de cildimle uyumsuzmuş gibi geliyor. Bu arada bu benim ilk Mac rujum :D Vanilya kokusu dehşet güzelmiş:)



Thrills tükendi mi bilmiyorum ama tükenmediyse In the Groove koleksiyonu alışverişime onu da katmayı düşünüyorum. Rujun rengini de deseninin de sevdim doğrusu. Diğer rujların arasında hemen göze çarpıyor. :)



Bir de bu koleksiyondan Coral Crepe adlı paint pot'u aldım o da bir dahaki yazıya artık.

Avon Işıltılı Vücut Kremleri


Merhaba!

Mezuniyet koşturmacalarından yine bloga zaman ayıramadım. Umarım mezuniyet makyajımı göstererek kendimi affetirebilirim. :) Bir sonraki yazımda görebilirsiniz.

Yaz geliyor, bol bol şort veya etek giyerim bari bacaklarım güzel gözüksün diye ışıltılı kremlere sardırdım. :) Avon'dan 2 tane krem aldım. Bir tanesi tam 400ml naısl bitireceğim bilmiyorum. İlki altın rengi ışıltılı Skin So Soft Mineral Gems, diğeri ise Shimmer Rose Body Lotion. Pembe olan adında belirtildiği gibi çok hoş gül kokuyor, diğerinin kokusu da en az onun kadar güzel.



Skin so soft'un içindeki ışıltılar incecik ve sarı renkli, yapısı ise belirtildiği gibi jel ve yağ karışımı gibi bir şey. Bu fotoğrafta çok yoğun sürdüğüm için ışıltılar çok belli oluyor ama ev içinde bacağınıza falan baktığınızda neredeyse hiç belli olmuyor diyebilirim. Ancak güneş direkt olarak vurduğunda bacaklarınızdaki ışıltıları görebiliyorsunuz. Biraz yağımsı olduğu için ilerleyen saatlerde bile olsa bacaklarınızda hafif bir kayganlık hissedebiliyorsunuz.



Gül kokulu olanın ışıltıları gümüş rengi ve diğerininkinden daha büyük partikülleri var.Işıltıların belli olma durumu diğeriyle neredeyse aynı. Yapısı bildiğiniz losyon, kolay emiliyor nemlendirmesi de idare eder diyebilirim.

Sonuç; açıkcası bu kremlerden daha iyi bir performans bekliyordum. Büyük ihtimalle tekrar almam. Bir de aklınızda olsun, ışıltılar bir yerden sonra elbiselerinize ve vücudunuzun diğer yerlerine dağılıyorlar :)

1 Temmuz 2010 Perşembe

Avon ruj v.3.0



Merhaba!
Yine bir ruj yazısı ile karşınızdayım! Bugünkü ürünümüz 3'ü birarada dudak kalemi/ruj/parlatıcı Frozen Rose. Bu ürünü kankamın tavsiyesi le aldım. Geçen kampanyada ilk siparişinde kendine almıştı sanırım, bana çok övünce iyi hadi bana da yaz bir tane demiştim. İyi ki de demişim. Çok güzel bir pembe! Bana Nars orgasm'ı hatırlattı! Aslında bunu demek bana çok klişe geliyor, çünkü bloggerlarda her şeyi bu allığa benzetme eğilimi varmış gibi geliyor siz ne dersiniz? Belki de bir çeşit nirengi noktası gibi davranıyoruzdur bu allığa, orgasmın bir açığı, orgasmın daha koyusu, simsizi veya daha simlisi vb. diyerek elimizdeki ürünü konumlandırıyoruz! Nars orgasm sabiti :PP Bu kadar geyik yeter! :) Ürünün ebadını görmeniz için şu yazımda belirttiğim göz kalemi ile yan yana getirdim. Ondan 1,75 parmak daha uzun, kapaklar dahil :D



Ürün 3 parçadan oluşuyor, ruj, dudak kalemi ve lipgloss. Şeker pembesi içinde altın ışıltıları var. Rujun ne kadar ufak olduğunu karşılaştırmada görebilirsiniz. Henüz 3ünü birarada kullanma şansım olmadı ama lipglossun tüpteki duruşundan ve elime sürerkenki yapısından yapışkanca olduğunu tahmin ediyorum. Benim yapışkan glosslarla sorunum yok ama olan çok insan var. Bu ürünü almadan önce aklınızda olsun.



İki foto koydum ki rengi daha rahat anlaşılsın. Avonlara verdiğim parayı buraya yazmıyorum çünkü hem fiyatlar değişken hem de istediğiniz zaman online katalogdan bakabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...