30 Aralık 2010 Perşembe

Yılbaşı Makyajları



Merhaba,

Aslında geçen hafta seri halinde alternatif yılbaşı için gece makyajları göstermek istiyordum. birkaç aksilik oldu uğraşmaya vaktim olmadı. Fakat yapmazsam içimde kalacağı için bugün eve gelince sizin için 2,5 makyaj denedim. Neden 2,5 sorusunun cevabı aşağıda. Uzun uzun nasıl yapılır diye tarif etmeyeceğim çünkü çok kolaylar bakarak bile yapabilirsiniz. Üstelik 2 renk hariç hepsi yerli ve kolayca bulabileceğiniz markalardan.



İlk makyajımızda 3 renk var. Altın sarısı, lacivert ve kaş altı için aydınlatıcı kremsi bir renk, siz isterseniz beyaz kullanabilirsiniz. Her ne kadar fotoğrafta belli olmasa da lacivert o renk :D Gözünüzü hayali olarak 3'e bölün, 1/3 lük iç tarafa bolca altın sarısı sürün, kalan kısımlara da laciverti sürüp karıştırın karıştırın karıştırın! İşin sırrı karıştırmakta! Sonra da kaşınızın altına aydınlatıcı farınızı sürün. İsterseniz eyeliner çekin, göz içinize siyeh kalem çekin. Bitti bile!



2. makyajımızda 4 renk var. Gümüş rengini ilk 1/3'e, koyu gümüşü ortaya, kuyruk kısmına da siyahı sürüp karıştırın. Beyazla da kaş altını aydınlatın, hatta gözünüzün pınarına da sürün. Bundan sonra ister göz kalemi, eyeliner rimel vb sürersiniz.




2,5. makyaj ise hadi bir çılgınlık yapayım dememin sonucu. 2. makyajın üzeerine gözümün ortasına orman yeşilinden bolca sürüp çok hafif diğer renklerle karıştırdım. sıkıcı dumanlı yerine daha hareketli oldu. Ben en çok bunu beğendim siz ne dersiniz?




altlarına baz sürmedim siz isterseniz, suya dayanıklı siyah göz kaleminizi baz olarak göz kapağınıza dağıtabilirsiniz. Ancak sarıyı yapacaksanız sarının altına süyah sürmeyin kapatması zor oluyor, denedim biliyorum :D

kullanılan ürünler:
Pastel metallics duo eyeshadow no:65 yeşil tarafı
Flormar quartet eyeshadow 404 tüm renkler
Mac burmese beauty dörtlü far: altın sarısı ve krem, altın rengi tüm markalarda var siz istediğniizi kullanın benim elime bu geldi
flormar mono eyeshadow 012 lacivert

Yeni yılınız kutlu olsun!!!!

26 Aralık 2010 Pazar

Yeni Yıl Hediyeleri



ÇEKİLİŞ BİTMİŞTİR LÜTFEN YORUM BIRAKMAYINIZ!!!!

Yeni yılı kutlamak için küçük bir hediye seti hazırladım sizlere. İçerisinde;

1 adet Watsons üzümlü el kremi
1 adet Elf lipgloss
1 adet Avon Simple Elements Meadow Dew Parfüm
1 adet Flormar Dörtlü far
1 adet Flormar Pretty Compact Pudra
1 adet Yeni yıl temalı minik duş jeli seti

bulunuyor. Çam sakızı çoban armağanı işte!



Fotoğraflara tıklayınca büyüyorlar :D



Hepsi yepyeni, bu çekiliş için alınmış ürünlerdir. Farı doğal tonlarda seçmeye çalıştım, pudra ise orta koyulukta. Ama ben en çok sevimli duş jellerine bayıldım! Çok tatlılar!



Kurallar;
1. Bu yazıya "ben de varım" diyerek yorum yapın ve Google friend feed yani şu sağ taraftaki izleyiciler bölümünden beni izlemeye alın
2. Blogunuz varsa blogunuzda duyurmanızı rica ediyorum, duyurduğunuz linkinizi belirten bir yorum bırakabilirsiniz
3. Blogunuz yoksa "ben de varım" diyerek yorum bırakıp blogunuz olmadığını belirtmeniz yeterli

Çekilişin son katılım tarihi 15 Ocak 2011 öğlen 12.30'dur. Çekiliş sonucunu blogumda duyuracağım, eğer kazanan 3 gün içerisinde bana ulaşmazsa yeni bir kazanan belirleyeceğim. Umarım ekleyecek bir şey unutmamışımdır :D

Sevgiler!

23 Aralık 2010 Perşembe

Mac Pro Eye Makeup Remover



Geçen Mac siparişime Mac Pro göz makyajı temizleyicisinin 6mllik bir sample'ını eklemişler. Ben de yorumlarımı bir an önce sizinle paylaşmak için deneyeyim dedim. Ürün Lancome Bi-facil ya da Loreal'in mavi temizleyicisi gibi iki fazlı değil. Yağlı bir yapısı yok ve benim makyajımı rahatlıkla çıkardı ve doğal olarak yağlı his bırakmadı. Not: waterproof rimel kullanmıyorum, genellikle paint pot, far, göz kalemi ve rimel vardır gözümde. Türkiye fiyatını bilmiyorum, İngiltere fiyatı 13£, bizde daha pahalı olacaktır muhtemelen. 100 ml ürün içeriyor. Mac'in sitesinde içindekilere ait bilgi bulamayınca internetten araştırdım, ne yazık ki paraben içeriyor. O yüzden çok da tavsiye edemeyeceğim çünkü birçok parabenli ürün benim cildimde sıkıntı yaratıyor. :(

21 Aralık 2010 Salı

Nars Gloss Seti



Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu aralar kafayı glosslara taktım. :) Nars'ın glosslarını da denemeyi çok istiyordum. hqhair'de böyle bir set görünce, bir de içinde Turkish Delight'ı ve Orgasm'ı görünce almalıyım dedim. İçinde 5 renk var ve bir tüp normal ürünün yarısı kadar ürün içeriyor, 4 gr, ama bence yeter de artar bile.



Soldan Sağa Easy Lover, Turkish Delight, Babe, Orgasm, Misbehave

Easy Lover; çok canlı bir pembe ama ince yapılı olduğu için cart durmuyor
Turkish Delight; dudağımda duruşunu çok sevmedim, yüzümün rengini öldürdü gibi geldi. Herhalde dumanlı makyajlar falan yapınca sürerim diye düşünüyorum.
Babe; henüz dudağımda denemedim ama kırmızı rujumun üstüne falan parlatmak için sürebilirim bu da ince yapılı çünkü
Orgasm; çok çok tatlı bir renk allık gibi altın ışıltılı pembe bayıldım!
Misbehave; altın ışıltılı ince yapılı kırmızı ama dudakta kendini çok belli edeceğini sanmıyorum.

Yapıları çok hoşuma gitti, yapış yapış değil. Bazı bloglarda tadı ve kokusundan rahatsız olanlar olduğunu okudum, ben fark etmedim bile?

Geçenlarde aldığım Mac Nymphette Nars'ın Orgasm glossuna benzetiliyor. En kısa zamanda karşılaştırma hazırlayacağım :)

Siz hangi renkleri beğendiniz?

19 Aralık 2010 Pazar

Nars South Beach Multiple



hqhair.com'dan 2 Nars ürünü alınca küçük boy multiple'ı hediye olarak veriyorlarmış. Aslında sadece glossları alacaktım ancak bunu okuyunca hemen Nars Niagara'yı da sepete attım.



Hangi multiple çıkacak derken south beach çıktı karşıma :D İlk anda bir hayal kırıklığı yaşadım ama denedikten sonra bayıldım! Benim cildim kuru ve genellikle fondöten veya pudra sürmediğim için kremsi bir ürün kullanmak sıkıntı olmuyor. Yanağıma 2-3 bazen 4 pıt sürüp fırçayla dağıtıyorum. Allık gibi kullanıyorum. Ruj olarak da kullanılıyor ama hiç denemedim, dur yarın bi deneyeyim :D



Bende doğal bir renk veriyor. Ama daha esmerlerde nasıl olur bilmiyorum. Bu arada Mac fondöten rengim NC 25, belki bir fikir verir.
Ürün 4gr ve tam çantaya atıp gitmelik, hatta bıdıcık bişi. Allık gibi çantaya döküldü saçıldı derdi yok, asansörlü olduğu için ürünü çok açsanız bile sıkıntı olmuyor.

Sizin beğendiğiniz multiple'lar var mı?

17 Aralık 2010 Cuma

Mac Stylishly Yours, Champale ve Peacocky Koleksiyonları



Merhaba!

Başlıktaki koleksiyonların promo fotoğrafları internette yayınlanalı çok oldu ama Champale ve Stylishly Yours koleksiyonlarının swatchları karlasugar sitesinde yayımlandı bile! Sadece promo fotolara ve bu swatchlara bakarak neler almayı düşündüğümü sizlerle paylaşmak istedim.

Promoları gördüğümde Champale'deki paint potları çok beğenmiştim fakat swatchlara bakınca çok ışıltılı olduklarını gördüm o yüzden biraz tereddütlerim var. Nude rujlarla çok aram olmadığı için rujları ve lipglee'leri de es geçiyorum. Soiree isimli oje fena değil gibi ama Mac'in oje formülasyonları pek iyi değil diye okuyorum. Bir de 4lü far setindeki renklerin bir koleksiyonda bulunması gereken temel aydınlatıcı renkleri olduğunu düşünüyorum ama çoğu Mac'in kalıcı koleksiyonunda olduğundan tereddütteyim. Belki Elcaya düşer deyip züğürt tesellisi ile idare ediyoruz :D Büyük ihtimalle sadece highlighter pudraları alırım diyorum ama bu gidişle aydınlatıcıların sayısı allıkları geçecek :D Bu koleksiyon Türkiye'de15 Ocak cumartesi günü piyasaya çıkıyormuş.



Stylishly Yours koleksiyonu benim için fazla cüretkar, ne morumsu pembe rujlardan ne de turuncu rujlardan hoşlanıyorum. Kırmızı ise yeterince var zaten :) fluidline'a ihtiyacım yok, zaten düzenli kullanıp bitirmezsem kurur gider :( Creme color baselerden coral olan (Virgin Isle) dikkatimi çekti fakat o da zaten pro mağazalarda mevcutmuş acelesi yok, istediğimiz zaman alabiliriz yani. Pigment zaten kullanmıyorum, beauty powderlar da şüpheli çünkü cildimde zor belli oluyorlar. Gördüğünüz gibi tüm koleksyonu es geçtim, umarım satışa çıktığında da aynı başarıyı gösterebilirim. :)



Beni en çok zarara sokacak olan Peacocky gibi gözüküyor. Hem yeni çıkan gloss-ruj karışımı ürün hem de canlı renkli farlar çok çekici o_O Bir de çok seçenek var! Temanın tavus kuşu olması da beni çekiyor çünkü tavus kuşunun o harika yeşil-mavi renklerine bayılıyorum. Hani şu teal dedikleri renk...

Bu yeni ruj, Kissable Lipcolour, hem gloss gibi ışıltılı hem de ruj gibi olacakmış, sanırım Chanel ruj allure lacque gibi bir ürün olacak. Umarım öyle olur daha uygun fiyata almış oluruz :) Bu üçünden Peacocky Şubat ayında Avrupa'da piyasada olacakmış, diğerleri ise Ocakta çıkıyor. Şubata kadar biraz daha rahatım sanırım :D

16 Aralık 2010 Perşembe

Elf Mineral Eyeshadow Primer



Paint pot kullanmak zor geldiği için bu üründen sipariş etmiştim, gözümün üzerine 2 pıt yapıp yaydırıvermek daha kolay gelmişti. Elf'in bu formda 2 tane ürünü var biri normal diğeri de mineral, normal olanda paraben olduğu için bunu tercih ettim.



Yurtdışındaki bloglarda beğenilen bir primer fakat ben beklediğimi pek bulamadım. Bir paint pot kadar dayanıklı değil, en fazla 4- 4,5 saatlik bir ömrü var benim gözümde, koyu renklerde daha da kısa olabilir. Ben sadece 1 far sürüp çıkacaksam tercih ediyorum hiç değilse bazsız bir gözden daha iyi oluyor. Basit bir alternatifim olsun, akşam 2 saatliğine kahve içmeye çıkacağım ama farımdan da geri kalmayayım diyorsanız gayet uygun. Ama bir urban decay primer potion değil, zaten 9 liraya ancak bu kadar :D

15 Aralık 2010 Çarşamba

Clinique High Impact Red-y to Wear




Merhaba,

Bu yazımda yılbaşı gecesi için kırmızı oje önermiştim şimdi de kırmızı ruj önerisiyle karşınızdayım. :) Bu ruj, göz kalemi ve rimelin bulunduğu 3'lü bir paketin içinde yer alıyordu. Tam boy ve 3,8 gram. Rengi mavi alt tonlu bir kırmızı bu nedenle dişleri de beyaz gösteriyor. Swatchta pembemsi çıkmış ama korkmayın 2 katta tüpteki rengini veriyor.



Tam bir mat diyemem ama ışıltılı da değil. İçinde sim vb şeyler yok. Dudakları biraz kurutuyor ama rahatsız edici seviyede değil. SPF 15 özelliği de var. Kalıcılığı da güzel. Ama mutlaka dudak kalemi kullanın ve orta kısma kadar sürün. Böylece ruj silinmeye başladığında dudağınızın orta kısmı boş kalmamış olacak. Rujun kabı da çok başarılı, avucunuzda ağırlığını hissedebiliyorsunuz. Gayet lüks duruyor. Fiyatı 43.7 TL. Ben tüm seti 64 liraya almıştım yanılmıyorsam.

12 Aralık 2010 Pazar

Nars Set



İndirimi görünce insanın gözü dönüyor. Ben de bir hevesle bu seti satın aldım. İçinde Nars Super Orgasm allık, Sexual Healing isimli ruj ve Sex Machine adlı kalem ruj vardı. Ama biraz hayal kırıklığı oldu benim için. Alırken tek şüpheye düştüğüm allıktı, gece çıkarken sürerim falan deyip kendimi kandırdım. Oysa ki evde Nars orgasm var ve mevcudiyetini unuttuğum theBalm Hot Mama var. Niye bir daha aynı renk alırsın ki değil mi? Üstelik Nars'ın üzerine albatros'u sürünce yeterince ışıltılı oluyor.




Aslında ruju da almadan önce internetten bakmış ve beğenmiştim ama çok frosty çıktı :( Paketi açıp baktığımda rengi içime pek sinmemişti. Dayanamayıp Astoriadaki Sephoraya uğradım, ve testerı elimde denedim. Pembemsi bol ışıltılı bir nude rengi var, sheer yani ince yapılı. Görür görmez ben bunu süremem dedim :(




Lip pencil'in rengini aşağıda görebilirsiniz onu çok sevdim. Ama dudakları çok kurutuyor. Bir de kalemin arkasındaki temsili rengi ile gerçek rengi alakasız :)Fotoğrafta çıkmamış ama içinde gümüş ışıltılar var. Zaten bu güneşsiz günde belli olsa şaşardım.

10 Aralık 2010 Cuma

The Body Shop Sonbahar 2010



Şu desenin güzelliğine bakar mısınız? :D Hiç sürmesem de karşıma koyup seyredebilirim bu allığı. Çok ışıltılı hafif pembe-cranberry- bronz bir renk veriyor. Mac'in MSF'leri gibi ışıltılı bence güzel bir alternatif olabilir. Ben fırçayla elime yayarak sürdüğüm için rengi azmış gibi gözüküyor ama renk vermesinde sıkıntı yok merak etmeyin. Sonbahar koleksiyonuyla piyasaya çıkmıştı ama dükkanlarda mutlaka vardır. Normal fiyatı 35 liraydı yanılmıyorsam. Eğer indirimde yakalarsanız uyguna geliyor. Daha fazla yorum yapmaya gerek yok bence fotoğraflar konuşsun. :)


9 Aralık 2010 Perşembe

Mac Tartan Tale Koleksiyonu



Sonunda Mac'in koleksiyon çıkarma hızı ile blog yazısı hazırlama hızımı eşitleyebildim!:)

Tartan Tale'in ne tekli farlarını beğendim ne de far paletlerini. Bir kısmının renkleri bana hitap etmedi bir kısmına benzer renklerim vardı o yüzden almadım. Allık setlerini de yine benzer renkler var diye almak istemedim. Bir tek My Highland Honey adlı allığı alabilirmişim diyorum şimdi, ama neyse artık :)



Bu aralar mercan rengiyle kafayı bozduğumu söyledim sanırım. O yüzden renk renk glossum olsun diye Sassy Coral lipgloss setini aldım. Aslında pembe ağırlıklı gloss setini de beğenmiştim ama abartmayayım dedim :) Soldan sağa: Mimmy, Pretty Quick!, Hearts-a-Beatin’, Tad Saucy, Jest for fun



Cut a Caper'ı ben de Jazzed var diye almayacaktım, sonra aklım kalır diye aldım. :) Jazzed'den daha çok sevdim, jazzed böyle yama yama duruyor dudağımda altına balm sürüyorum mecburen. Bu koleksiyondaki undercurrent göz kalemine şu yazıdan ulaşabilirsiniz. Gloss seti Türkiye'de 65tl'den satışa çıkmış. Her biri normal glossların yarısı kadar ürün içeriyor. Full ürünler 32 lira sanırım. Hesaplamaya uğraşamadım şimdi ama böyle toptan alınca uyguna geliyor yanılmıyorsam.



Koleksiyon yeni çıkmış sayılırken gidip bir göz atın derim ;)

Sevgiler!

Mac Venomous Villians Koleksiyonu


Merhaba,

Kış mevsiminde olduğumuzdan ve ben akşam eve 7 gibi geldiğimden, hava çoktan kararmış oluyor bu nedenle de istediğim gibi fotoğraf çekemiyorum. O nedenle sabah erken kalkıp swatch yapıyorum :) Sizin için uykumdan fedakarlık yapıyorum. :) Ama şaşkınlıklarım da olmuyor değil. Mesela bu fotoğrafta yer alan göz kalemi aslında Tartan Tale koleksiyonuyla çıkmıştı ama ben uyku sersemi VV koleksiyonunda zannedip onu da göstermişim :)

Ben her seferinde böyle yapıyorum, promo fotoğraflar çıkınca hiçbir şeyi beğenmiyorum swatchları ortaya çıkınca da bir sürü şey beğeniyorum. Alma aşamasında da "Amaan buna benzer renkleri bulurum." deyip vazgeçiyorum. Bu koleksiyondaki farları beğenmiş olmama rağmen Elca'ya düşer nasılsa dedim, ojelerin aynısı Orly'de var onlardan bulurum deyip vazgeçtim. :)



Efendim bu koleksiyondan Bite of an Apple isimli mercan renkli allığı, Strange Potion ve Hot House glossları, French quarter greasepaintstick'i ve Bad fairy ojeyi aldım. Diğer ojeleri Orly'ninkilerle aynı diye almadım. Glosslar gerçekten çok güzeller ama sanırım Türkiye'de stokta kalmamış:( Yalnız yapışkan oldukları konusunda uyarayım sizi.



Allık gördüğünüz gibi mat. Tek başına çok güzel zaten ama aydınlatıcı ile harika oluyor. Ama hafif sürmeniz gerek yoksa dağlar kızı Heidi olabilirsiniz.



Paintstick'i dumanlı göz makyajı yaparken kullanmak amacıyla aldım. Sürdüğünüz yerde kalıyor ve kolay kolay çıkmıyor. Gayet başarılı. Genelde koleksiyon yazılarını toplu halde göstermek daha iyi oluyor öbür türlü sıkılıyorsunuz biliyorum. Bir tek ojeyi ayırdım, çünkü bunları çekerken elimde başka bir oje vardı.


Dediğim gibi Undercurrent isimli göz kalemi Tartan Tale ile satışa çıktı ama ben geçen kış gelen bir koleksiyonla almıştım. Gördüğünüz gibi popüler olan ürünler 6-7 ay sonra başka bir koleksiyonda karşınız çıkabiliyor. O yüzden yakalayamayınca çok da üzülmemek gerek.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Merhaba biz İngiltere'den geldik!




Geçen yazımda gösterdiğim ürünlerden bahsedemeden diğer paketim elime ulaştı bile! Acaba içlerinde neler var?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...